Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 274

Kcal / portion: 107

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3196 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 22%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Andlever 500.0 gram 18%
Smör normalsaltat 200.0 gram 45%
Schalottenlök 4.0 styck 2%
Portvin 2.0 dl 9%
Citronjuice 3.0 cl 0%
Dragon torkad 1.0 tsk 0%
Ansjovisfilé konserv 3.0 styck 1%
Vispgrädde 2.0 dl 23%
Kockskolan:
Om paté > Äts ej
Om mousse > Äts ej
Skapat av: Äleby Gård
Tillagning (30 min + 12 tim )
- Skala och hacka schalottenlök. Bryn lätt i lite smör.
- Stek andlever i 1/3 av smöret i en stekpanna till halvfärdig konsistens. (Den ska kännas lite mjuk då du trycker lätt på den.) Fyll på med portvin och löken samt dragon och citronsaft. Stek färdigt.
- Häll ovanstående i en mixer med resten av smöret, ansjovis och en skvätt grädde för mildare smak och konsistens. Mixa ordentligt till en slät massa. Smaka av med peppar och flingsalt och eventuellt en liten smutt konjak. Häll sedan upp i vackra skålar som ställs in i kylen över natten.
- Ett gott kex eller bara en bit tunt hårt knäckebröd är perfekt till. Ta fram moussen och låt gästerna ta med en trevlig smörkniv eller liknande att bre direkt på brödet.
Kockens kommentar
Perfekt tilltugg till fredagsdrinken.Fler recept inom Plockmat med kött
Liknande recept som Älebys andlevermousse (plockmat)
-
Råbiff av oxfilé på pumpernickel (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Devils on horseback, bacondadlar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fikon och prosciutto (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Breasolacarpaccio med parmesan, olja och pinjenötter (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bresaolaknyten med äpple och ingefära (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Charketuriplatta (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Italiensk chark- och ostbricka (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sotad oxfilé med prästostcreme på grovt bröd (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Biffrullar med het pepparkaksdip (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan