Älebys andlevermousse (plockmat)

Foto: Spisa.nu ¤

Älebys andlevermousse (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 30

Andlever

500.0 

gram

Smör normalsaltat

200.0 

gram

Schalottenlök

4.0 

styck

Portvin

2.0 

dl

Citronjuice

3.0 

cl

Dragon torkad

1.0 

tsk

Ansjovisfilé konserv

3.0 

styck

Vispgrädde

2.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om paté >

 

 

Om mousse >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 274

Kcal / portion: 107

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3196 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 22%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 39 gram)

Ingredienser

Visa:

Andlever 500.0 gram 18%

Smör normalsaltat 200.0 gram 45%

Schalottenlök 4.0 styck 2%

Portvin 2.0 dl 9%

Citronjuice 3.0 cl 0%

Dragon torkad 1.0 tsk 0%

Ansjovisfilé konserv 3.0 styck 1%

Vispgrädde 2.0 dl 23%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om paté > Äts ej

Om mousse > Äts ej

Skapat av: Äleby Gård

Tillagning (30 min + 12 tim )

  1. Skala och hacka schalottenlök. Bryn lätt i lite smör.
  2. Stek andlever i 1/3 av smöret i en stekpanna till halvfärdig konsistens. (Den ska kännas lite mjuk då du trycker lätt på den.) Fyll på med portvin och löken samt dragon och citronsaft. Stek färdigt.
  3. Häll ovanstående i en mixer med resten av smöret, ansjovis och en skvätt grädde för mildare smak och konsistens. Mixa ordentligt till en slät massa. Smaka av med peppar och flingsalt och eventuellt en liten smutt konjak. Häll sedan upp i vackra skålar som ställs in i kylen över natten.
  4. Ett gott kex eller bara en bit tunt hårt knäckebröd är perfekt till. Ta fram moussen och låt gästerna ta med en trevlig smörkniv eller liknande att bre direkt på brödet.

Kockens kommentar

Perfekt tilltugg till fredagsdrinken.

Fler recept inom Plockmat med kött

Liknande recept som Älebys andlevermousse (plockmat)