Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 252

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1010 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 5%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
t.ex. torsk el. kolja 600.0 gram 31%
Dragon torkad 2.0 tsk 0%
Citron el. lime 0.5 styck 2%
Matlagningsgrädde 3.0 dl 47%
Fiskfond koncentrerad 2.0 tsk 3%
Västan hårdost 10% 50.0 gram 11%
Tomater 4.0 styck 7%
Skapat av: Caroline på Viktklubben.net
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg tinad fisk i formen och smaksätt med kryddorna.
- Värm grädden med fonden och häll över fisken. Strö över osten och lägg på skivad tomat.
- Grädda i ugnen ca 15-20 minuter. Servera med fullkornsris eller pressad potatis, grönsaker och rårivna morötter.
Fler recept inom Vitfiskgratäng, låda
Liknande recept som Fiskgratäng
-
Fiskgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jansons frestelse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fiskgratäng med hajmal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Fisk- och purjogratäng
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödspätta- och blomkålsgratäng
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Strömmingslåda med dijonsenap och purjolök
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kräftströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Ansjovisströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Kaviarströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI