För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Kanelbullar med vanilj och kardemumma

Lägg till ingredienser

Antal bullar: 45

Jäst färsk

50.0 

gram

Smör normalsaltat

70.0 

gram

Rapsolja blommig

80.0 

gram

Standardmjölk

5.0 

dl

Strösocker

150.0 

gram

Kardemumma grovmald

3.0 

tsk

Vaniljstång }

1.0 

styck

Salt

1.5 

tsk

Vetemjöl

16.0 

dl

 

Fyllning

 

 

 

Smör normalsaltat

400.0 

gram

Muscovadosocker

8.0 

msk

Strösocker

14.0 

msk

Mandelmassa

100.0 

gram

Kardemumma mald

4.0 

tsk

Kanel

6.0 

tsk

Rapsolja nötig

0.6 

msk

 

Kockskolan:

 

Om vetebröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 398

Kcal / portion: 227

GBR (GI) / port: 6

Recept: 10201 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 21%

Kolhydrater: 48%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 57 gram)

Ingredienser

Visa:

Jäst färsk 50.0 gram 1%

Smör normalsaltat 70.0 gram 5%

Rapsolja blommig 80.0 gram 7%

Standardmjölk 5.0 dl 3%

Strösocker 150.0 gram 6%

Kardemumma grovmald 3.0 tsk 0%

Vaniljstång } 1.0 styck 0%

Salt 1.5 tsk 0%

Vetemjöl 16.0 dl 33%

 

Fyllning 

Smör normalsaltat 400.0 gram 29%

Muscovadosocker 8.0 msk 3%

Strösocker 14.0 msk 8%

Mandelmassa 100.0 gram 5%

Kardemumma mald 4.0 tsk 0%

Kanel 6.0 tsk 0%

Rapsolja nötig 0.6 msk 1%

 

Kockskolan:

Om vetebröd > Äts ej

Tillagning

  1. Halvera vaniljstång. Skrapa ur fröna, det är de som ska användas. Värm mjölken till fingervarmt. Blanda med och rör ut jästen.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Det är ingen fara att arbeta degen länge. Låt jäsa under duk tills degen uppnått dubbel storlek.
  3. Fyllning: Blanda samman alla ingredienserna till en jämn och slät smet.
  4. Sätt ugnen på 200°C. Kavla ut degen tunt. Fördela på fyllningen. Skär i strimlor. Snurra eller gör knutar. Lägg på plåt med bakpappar.
  5. Grädda bullar i ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna på galler.

Kockens kommentar

Blommig smak accentueras av rapsoljan. Med vanilj och kardemumma i orkestern skapas ljuvliga smaktoner. Receptet är skapat av Patrik Fredriksson från Kocklandslaget.

Det är viktigt att arbeta med gramvikter när man bakar, annars kan det bli tokigt och bakningen blir ett misslyckande. Mjöl kan variera mycket i vikt beroende på hur det packats i transport och hantering, vikt är därför avgörande för ett bra resultat vid all bakning.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Vetebröd, vetebullar

Liknande recept som Kanelbullar med vanilj och kardemumma