Frukt- och nötbröd

Frukt- och nötbröd

Lägg till ingredienser

Antal bröd: 1

Rågsikt

5.0 

dl

Havregryn

2.0 

dl

Grahamsmjöl

1.0 

dl

Filmjölk

4.0 

dl

Linfrön hela

1.0 

dl

Solrosfrön

1.0 

dl

Hasselnötter hackade

1.0 

dl

Aprikoser torkade

1.0 

dl

Äpple utan skal

1.0 

styck

Havssalt

3.0 

krm

Svartpeppar

1.0 

krm

Honung

3.0 

msk

Bikarbonat, natron

2.0 

tsk

Bakpulver

1.0 

tsk

Rapsolja nötig

1.0 

dl

Vattenreduktion bröd

-1.6 

dl

 

Kockskolan:

 

Om filmjölksbröd >

 

 

Om bakpulverbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 328

Kcal / portion: 3733

GBR (GI) / port: 52

Recept: 3733 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 16%

Kolhydrater: 36%

Fibrer: 5%

(Tillagad portion: 1139 gram)

Ingredienser

Visa:

Rågsikt 5.0 dl 28%

Havregryn 2.0 dl 7%

Grahamsmjöl 1.0 dl 5%

Filmjölk 4.0 dl 7%

Linfrön hela 1.0 dl 9%

Solrosfrön 1.0 dl 4%

Hasselnötter hackade 1.0 dl 9%

Aprikoser torkade 1.0 dl 3%

Äpple utan skal 1.0 styck 2%

Havssalt 3.0 krm 0%

Svartpeppar 1.0 krm 0%

Honung 3.0 msk 6%

Bikarbonat, natron 2.0 tsk 0%

Bakpulver 1.0 tsk 0%

Rapsolja nötig 1.0 dl 20%

Vattenreduktion bröd -1.6 dl -0%

 

Kockskolan:

Om filmjölksbröd > Äts ej

Om bakpulverbröd > Äts ej

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 170°C.
  2. Hacka hasselnötter. Skär aprikoser i långa strimlor. Riv äpple.
  3. Blanda alla ingredienser i valfri ordning. Häll upp smeten/degen i valfri smord form. Baka i ugnen 50 minuter.

Kockens kommentar

Saftigt, mustigt och läckert nötigt. Smakar nyttigt. Matcha gärna med smör blandat med nötig rapsolja eller syrlig färskost. Receptet är skapat av Patrik Fredriksson från Kocklandslaget.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat filmjölksbröd är runt 35%. Cirka 2 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Bakpulverbröd är det enklaste och snabbaste brödet man kan baka. Degen skall inte knådas eller jäsas, utan så snart bakpulvret blandats ut med övriga ingredienser skall det in i ugnen. Bikarbonat och hjorthornssalt har samma verkan. Läs mer > Baka bakpulverbröd.

Alternativ

Yoghurtlimpa

Havrelimpa

Mörkt filmjölksbröd

Rågsisktbröd grundrecept

Fler recept inom Filmjölksbröd, yoghurlimpa

Liknande recept som Frukt- och nötbröd