Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 626

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2505 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lasagneplattor torkad 10.0 styck 29%
Blandsvamp 500.0 gram 5%
Gul lök 2.0 styck 4%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Bladspenat färsk 150.0 gram 1%
Smör normalsaltat 75.0 gram 22%
Vetemjöl 1.0 dl 8%
Mjölk 1.0 liter 24%
Fänkål 2.0 styck 5%
Persilja 0.5 kruka 0%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Olivolja 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skär ner svamp i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Smält smör i en vid kastrull. Lägg i svampen. Låt den få lite färg. Lägg i lök och vitlök. Fräs ytterligare 5 minuter.
- Pudra över mjöl. Rör runt noggrant. Slå på mjölk, lite i taget, under omrörning. Koka upp försiktigt under omrörning. Koka på svag värme i cirka 10 minuter.
- Varva i en ugnsfast form sås, lasagneplattor och spenat. Sås längst ner och högst upp. Sätt in i ugnen cirka 40 minuter.
- Hyvla fänkål extremt tunt. Lägg i iskallt vatten cirka 10 minuter.
- Hacka persilja. Tag upp fänkålen. Låt den rinna av. Blanda med olivolja, persilja, pressad citron, salt och peppar.
Fler recept inom Svamprecept
Liknande recept som Svamplasagne med fänkål och persilja
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svamptimbal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svamp i folie med citron och vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Champinjonomelett med tomatsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Kantarellgryta med färsk spenat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan