Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

4.0 

styck

Grädde

0.5 

dl

Svamp färsk

100.0 

gram

Salt och peppar

 

 

Salladslök

1.0 

st liten

Smör till stekning

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 125

GBR (GI) / port: 0

Recept: 499 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 11%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 92 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 4.0 styck 50%

Grädde 0.5 dl 36%

Svamp färsk 100.0 gram 5%

Salt och peppar 0%

Salladslök 1.0 st liten 1%

Smör till stekning 0%

 

Tillagning (20 min )

  1. Rensa och hacka svampen och stek den i smör på medelhög värme tills vattnet försvinner. Salta och peppra.

  2. Vispa ihop ägg, salt och grädde med en gaffel. Hetta upp matfettet i en stekpanna på medelhög värme. Häll i omelettsmeten som genast börjar stelna.
    Lyft eller stick i den så att smeten rinner ner och stelnar på alla ställen.

  3. Omeletten är färdig när den stelnat
    och blivit lite gyllenbrun men fortfarande
    är lite krämig på ytan.
    Servera omeletten med
    svamp och salladslök.

Fler recept inom Svamprecept

Liknande recept som Svampomelett