Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 160

GBR (GI) / port: 0
Recept: 961 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Champinjoner färska 24.0 st stora 22%
Mögelost t.ex. gorgonzola } 100.0 gram 35%
Citronjuice 1.0 msk 0%
Grädde 1.5 msk 8%
Persilja finhackad 0.5 dl 0%
Valnötskärnor 50.0 gram 35%
Svartpeppar grovmald 1.0 krm 0%
Ger 4 st/portion
Kockskolan:
Så lagas svamp > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Bryt av svampfoten så att det bildas ett fördjupning i hatten. Ställ hattarna med den kupade sidan nedåt i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 225 grader C.
- Hacka nötter och hacka persilja.
Finhacka svampfötterna.
Pressa citronsaft och blanda med hacket.
Mosa ost med en gaffel och blanda med grädde. Krydda med peppar.
Blanda ostmos med svamphack, hackad persilja och hackade nötter. - Fördela blandningen i svamphattarna.
Gratinera mitt i ugnen i 7-10 min.
Servera svamparna lätt avsvalnade.
Kockens kommentar
Variera gärna hattfyllningen med olika ostsorter och andra ingredienser.
Fler recept inom Svamprecept
Liknande recept som Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svamptimbal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svamp i folie med citron och vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Champinjonomelett med tomatsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Kantarellgryta med färsk spenat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan