Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 256

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1023 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 10%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Blandsvamp 600.0 gram 16%
Knipplök utan blast 4.0 styck 7%
Smör normalsaltat 100.0 gram 71%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 5%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%
Bladpersilja 50.0 gram 2%
Aluminiumfolie Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skär ner svamp i mindre bitar. Skala och dela på knipplök. Blanda svamp och lök.
- Klipp till ark av aluminiumfolie, cirka 20 x 20 cm. Fördela ut svampen och löken jämt på dom.
- Skala och finhacka vitlök. Riv skalet på citron. Blanda med smör. Smaka av med salt och peppar. Klicka på smöret på svampblandingen. Hacka persilja och strö över. Förslut paketen noga. Sätt in i ugn 10-15 minuter.
Kockens kommentar
Det här fungerar utmärkt att äta som lättlunch med ett gott bröd och lite sallad till. Eller på fisketuren t ex, släng på grillen och ät dagens fångst till.
Fler recept inom Svamprecept
Liknande recept som Svamp i folie med citron och vitlökssmör
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svamptimbal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svamp i folie med citron och vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Champinjonomelett med tomatsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Kantarellgryta med färsk spenat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan