Svamp i folie med citron och vitlökssmör

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Svamp i folie med citron och vitlökssmör

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Blandsvamp

600.0 

gram

Knipplök utan blast

4.0 

styck

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Bladpersilja

50.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Aluminiumfolie

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 256

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1023 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 10%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 210 gram)

Ingredienser

Visa:

Blandsvamp 600.0 gram 16%

Knipplök utan blast 4.0 styck 7%

Smör normalsaltat 100.0 gram 71%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 5%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%

Bladpersilja 50.0 gram 2%

Salt och peppar 0%

 

Aluminiumfolie Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär ner svamp i mindre bitar. Skala och dela på knipplök. Blanda svamp och lök.
  3. Klipp till ark av aluminiumfolie, cirka 20 x 20 cm. Fördela ut svampen och löken jämt på dom.
  4. Skala och finhacka vitlök. Riv skalet på citron. Blanda med smör. Smaka av med salt och peppar. Klicka på smöret på svampblandingen. Hacka persilja och strö över. Förslut paketen noga. Sätt in i ugn 10-15 minuter.

Kockens kommentar

Det här fungerar utmärkt att äta som lättlunch med ett gott bröd och lite sallad till. Eller på fisketuren t ex, släng på grillen och ät dagens fångst till.

Fler recept inom Svamprecept

Liknande recept som Svamp i folie med citron och vitlökssmör