Stekt svamp - grundrecept

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Stekt svamp - grundrecept

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Svamp

250.0 

gram

Matfett till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas svamp >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 27

Kcal / portion: 17

GBR (GI) / port: 0

Recept: 68 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 62 gram)

Ingredienser

Visa:

Svamp 250.0 gram 100%

Matfett till stekning 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas svamp > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Rensa svampen. Skölj den inte. 
    Skär i mindre bitar.

  2. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och stek svampen torr.

  3. Höj temperaturen något och tillsätt matfett.
    Stek svampen till fin färg (ca 10 min).
    Rör om då och då.

    Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Passar till

Varma smörgåsar

Fler recept inom Svamprecept

Liknande recept som Stekt svamp - grundrecept