Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 55

Kcal / portion: 231

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1385 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 2%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Kantareller färska 1.0 kilo 16%
Rödlök 2.0 styck 9%
King solo vitlök 1.0 styck 2%
Kvisttomater 2.0 styck 3%
Vita bönor i tomatsås burk 400.0 gram 28%
Bladspenat färsk 1.0 kilo 13%
Fond koncentrerad 1.0 msk 2%
Vatten 8.0 dl 0%
Tamarisoja } 2.0 msk 1%
Vitvinsvinäger 2.0 msk 0%
Olivolja 0.5 dl 27%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och skiva rödlök tunt. Skala och finhacka vitlök. Grovhacka tomater. Skölj spenat noga. Slå av vattnet från bönorna och skölj noggrant.
- Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i rödlök, vitlök och kantareller. Fräs några minuter.
- Tillsätt tomater. Häll på vatten, buljong, soja, vinäger, salt och peppar. Låt sjuda några minuter.
- Lägg spenaten och bönorna i grytan och låt sjuda ytterligare några minuter.
- Servera med gott bröd.
Fler recept inom Svamprecept
Liknande recept som Kantarellgryta med färsk spenat
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svamptimbal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svamp i folie med citron och vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Champinjonomelett med tomatsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Kantarellgryta med färsk spenat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan