Kantarellgryta med färsk spenat

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kantarellgryta med färsk spenat

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Kantareller färska

1.0 

kilo

Rödlök

2.0 

styck

King solo vitlök

1.0 

styck

Kvisttomater

2.0 

styck

Vita bönor i tomatsås burk

400.0 

gram

Bladspenat färsk

1.0 

kilo

Fond koncentrerad

1.0 

msk

Vatten

8.0 

dl

Tamarisoja }

2.0 

msk

Vitvinsvinäger

2.0 

msk

Olivolja

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 55

Kcal / portion: 231

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1385 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 2%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 420 gram)

Ingredienser

Visa:

Kantareller färska 1.0 kilo 16%

Rödlök 2.0 styck 9%

King solo vitlök 1.0 styck 2%

Kvisttomater 2.0 styck 3%

Vita bönor i tomatsås burk 400.0 gram 28%

Bladspenat färsk 1.0 kilo 13%

Fond koncentrerad 1.0 msk 2%

Vatten 8.0 dl 0%

Tamarisoja } 2.0 msk 1%

Vitvinsvinäger 2.0 msk 0%

Olivolja 0.5 dl 27%

Salt och peppar 0%

Tillagning (30 min )

  1. Skala och skiva rödlök tunt. Skala och finhacka vitlök. Grovhacka tomater. Skölj spenat noga. Slå av vattnet från bönorna och skölj noggrant.

  2. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i rödlök, vitlök och kantareller. Fräs några minuter.

  3. Tillsätt tomater. Häll på vatten, buljong, soja, vinäger, salt och peppar. Låt sjuda några minuter.

  4. Lägg spenaten och bönorna i grytan och låt sjuda ytterligare några minuter.

  5. Servera med gott bröd.

Fler recept inom Svamprecept

Liknande recept som Kantarellgryta med färsk spenat