
Champinjonomelett med tomatsallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 505

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2018 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Skogschampinjoner 500.0 gram 7%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Gul lök 1.0 styck 3%
Ägg 12.0 styck 37%
Vatten kallt 1.0 dl 0%
Olivolja till stekning 4.0 msk 22%
Sallad:
Plommontomater 12.0 styck 6%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Skärbönor färska 500.0 gram 7%
Getost (el. fårost) 80.0 gram 14%
Olivolja 0%
Salt 0%
Kock: Maximillian
Uppdragsgivare: Årstiderna
Tillagning (35 min )
- Skala och skiva vitlök tunt. Skär bönor diagonalt i 1 cm-skivor. Tärna tomater.
- Fräs lök och bönor i olja cirka 3 minuter. Salta. Vänd ner tomaterna i bönorna. Toppa med getost.
- Rensa och skiva svamp. Skala och skiva vitlök. Skala och hacka lök.
- Stek svampen i lite olja till gyllene. Tillsätt löken och vitlöken och låt bli mjuka. Salta.
- Vispa ägg med vatten, salt och peppar. Stek två omeletter per person.
- Lägg svampen på omeletterna och servera med tomatsalladen.
Fler recept inom Svamprecept
Liknande recept som Champinjonomelett med tomatsallad
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svamptimbal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svamp i folie med citron och vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Champinjonomelett med tomatsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Kantarellgryta med färsk spenat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan