Champinjonomelett med tomatsallad

Champinjonomelett med tomatsallad

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Skogschampinjoner

500.0 

gram

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Gul lök

1.0 

styck

Ägg

12.0 

styck

Vatten kallt

1.0 

dl

Olivolja till stekning

4.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Sallad:

 

Plommontomater

12.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Skärbönor färska

500.0 

gram

Getost (el. fårost)

80.0 

gram

Olivolja

 

 

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 505

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2018 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 482 gram)

Ingredienser

Visa:

Skogschampinjoner 500.0 gram 7%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Gul lök 1.0 styck 3%

Ägg 12.0 styck 37%

Vatten kallt 1.0 dl 0%

Olivolja till stekning 4.0 msk 22%

Salt och peppar 0%

 

Sallad:

Plommontomater 12.0 styck 6%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Skärbönor färska 500.0 gram 7%

Getost (el. fårost) 80.0 gram 14%

Olivolja 0%

Salt 0%

Kock: Maximillian

Uppdragsgivare: Årstiderna

Tillagning (35 min )

  1. Skala och skiva vitlök tunt. Skär bönor diagonalt i 1 cm-skivor. Tärna tomater.

  2. Fräs lök och bönor i olja cirka 3 minuter. Salta. Vänd ner tomaterna i bönorna. Toppa med getost.

  3. Rensa och skiva svamp. Skala och skiva vitlök. Skala och hacka lök.

  4. Stek svampen i lite olja till gyllene. Tillsätt löken och vitlöken och låt bli mjuka. Salta.

  5. Vispa ägg med vatten, salt och peppar. Stek två omeletter per person.

  6. Lägg svampen på omeletterna och servera med tomatsalladen.

Fler recept inom Svamprecept

Liknande recept som Champinjonomelett med tomatsallad