Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Svamp

150.0 

gram

Vispgrädde

1.5 

dl

Ägg

1.0 

styck

Lök gärna schalottenlök

3.0 

st små

Smör till stekning

 

 

Salt

 

 

Vitpeppar nymald

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas svamp >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 178

GBR (GI) / port: 0

Recept: 711 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 15%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 107 gram)

Ingredienser

Visa:

Svamp 150.0 gram 6%

Vispgrädde 1.5 dl 76%

Ägg 1.0 styck 9%

Lök gärna schalottenlök 3.0 st små 8%

Smör till stekning 0%

Salt 0%

Vitpeppar nymald 0%

 

Kockskolan:

Så lagas svamp > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Rensa, skölj och finhacka svampen.
    Smöra 4 små ungsfasta formar.
    Sätt ugnen till 150ºC.

  2. Bryn svampen på medelhög värme i
    ca 5 min i stekpanna.
    Tillsätt grädde och koka upp.
    Smaka av med salt och vitpeppar.

  3. Tag av från värmen och tillsätt ägg.
    Mixa väl med mixerstav eller matberedare. Är ingredienserna mycket finskurna, kan man handvispa i stället.

  4. Fördela smeten i smorda ugnsfasta formar. Ställ dem på en djup plåt.
    Fyll vatten på plåten.
    Sätt in i ugn i cirka 35 minuter.
    Ta ut och lägg upp.

    Serveras timbalen varm.

Fler recept inom Svamprecept

Liknande recept som Svamptimbal