Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 178

GBR (GI) / port: 0
Recept: 711 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 15%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Svamp 150.0 gram 6%
Vispgrädde 1.5 dl 76%
Ägg 1.0 styck 9%
Lök gärna schalottenlök 3.0 st små 8%
Salt 0%
Kockskolan:
Så lagas svamp > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Rensa, skölj och finhacka svampen.
Smöra 4 små ungsfasta formar.
Sätt ugnen till 150ºC. - Bryn svampen på medelhög värme i
ca 5 min i stekpanna.
Tillsätt grädde och koka upp.
Smaka av med salt och vitpeppar. - Tag av från värmen och tillsätt ägg.
Mixa väl med mixerstav eller matberedare. Är ingredienserna mycket finskurna, kan man handvispa i stället. - Fördela smeten i smorda ugnsfasta formar. Ställ dem på en djup plåt.
Fyll vatten på plåten.
Sätt in i ugn i cirka 35 minuter.
Ta ut och lägg upp.
Serveras timbalen varm.
Fler recept inom Svamprecept
Liknande recept som Svamptimbal
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svamptimbal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svamp i folie med citron och vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Champinjonomelett med tomatsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Kantarellgryta med färsk spenat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan