Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Champinjoner färska

2.0 

liter

Gul lök

1.0 

st stor

Smör normalsaltat

150.0 

gram

Vispgrädde

1.0 

liter

Balsamvinäger röd }

1.0 

msk

Kantarellfond konc. }

2.0 

msk

Persilja finhackad

0.5 

dl

Konjak/brandy

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Vitt matbröd

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 258

Kcal / portion: 1251

GBR (GI) / port: 0

Recept: 5006 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 26%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 485 gram)

Ingredienser

Visa:

Champinjoner färska 2.0 liter 3%

Gul lök 1.0 st stor 1%

Smör normalsaltat 150.0 gram 22%

Vispgrädde 1.0 liter 72%

Balsamvinäger röd } 1.0 msk 0%

Kantarellfond konc. } 2.0 msk 0%

Persilja finhackad 0.5 dl 0%

Konjak/brandy 2.0 msk 1%

 

Tillbehör:

Vitt matbröd 0%

Tillagning (25 min )

  1. Rensa svampen och skär i skivor. Skala och hacka lök. Hacka persilja.
  2. Torrstek svampen i kastrull utan fett. När inget mer vatten kommer ut i pannan tillsätts matfett och lök. Fräs några minuter på medelvärme så att löken blir glansig utan att brynas.
  3. Tillsätt grädde, fond, och balsam­vinäger. Låt småkoka i 15 minuter.
  4. Tillsätt persilja och mixa med stav tills slät och fin.
  5. Vispa ner smör. Tillsätt konjak och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  6. Garnera med lite hackad persilja.

Kockens kommentar

Butterfield´s är en restaurang på Sunset Blvd, West Hollywood, känd för denna soppa och för sina brunches.Om man vill, kan hälften av grädden bytas ut mot mjölk.

Fler recept inom Svamprecept

Liknande recept som Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)