Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 258

Kcal / portion: 1251

GBR (GI) / port: 0
Recept: 5006 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 26%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Champinjoner färska 2.0 liter 3%
Gul lök 1.0 st stor 1%
Smör normalsaltat 150.0 gram 22%
Vispgrädde 1.0 liter 72%
Balsamvinäger röd } 1.0 msk 0%
Kantarellfond konc. } 2.0 msk 0%
Persilja finhackad 0.5 dl 0%
Konjak/brandy 2.0 msk 1%
Tillbehör:
Vitt matbröd 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Rensa svampen och skär i skivor. Skala och hacka lök. Hacka persilja.
- Torrstek svampen i kastrull utan fett. När inget mer vatten kommer ut i pannan tillsätts matfett och lök. Fräs några minuter på medelvärme så att löken blir glansig utan att brynas.
- Tillsätt grädde, fond, och balsamvinäger. Låt småkoka i 15 minuter.
- Tillsätt persilja och mixa med stav tills slät och fin.
- Vispa ner smör. Tillsätt konjak och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
- Garnera med lite hackad persilja.
Kockens kommentar
Butterfield´s är en restaurang på Sunset Blvd, West Hollywood, känd för denna soppa och för sina brunches.Om man vill, kan hälften av grädden bytas ut mot mjölk.
Fler recept inom Svamprecept
Liknande recept som Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svamptimbal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svamp i folie med citron och vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Champinjonomelett med tomatsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Kantarellgryta med färsk spenat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan