Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 584

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2338 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 11%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Sejfilé 600.0 gram 21%
Barbercuesås tjock, söt 1.0 dl 10%
Broccoli 400.0 gram 5%
Vaxbönor färska 200.0 gram 3%
Purjolök 100.0 gram 1%
Rädisor 4.0 styck 0%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Tillbehör
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Majonnäs äkta 2.0 dl 58%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 100°C.
- Dela fisk i lika stora bitar. Salta och peppra. Pensla på BBQ-sås. Stick in en termometer i mitten av fisken. Baka i ugnen tills innertemperatur är 45°C.
- Skär purjolök i ringar. Koka broccoli, vaxbönor och purjolökringar.
- Skiva rädisor. Strimla persilja. Blanda broccoli, vaxbönor, purjolök, rädisor och persilja. Smaka av med salt och peppar.
- Riv citronskal. Blanda med majonnäs. Servera fisken på en bädd av salladen med citronmajonnäsen som tillbehör.
Kockens kommentar
Fisk som tillagas i låg temperatur blir saftigare och mjällare. Använd en digitaltermometer och håll koll på fiskens innertemperatur.Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som BBQ-sej med grönsakssallad och citronmajonnäs
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: