BBQ-sej med grönsakssallad och citronmajonnäs

Foto: Ingvar Eriksson, Norsk Fisk ¤

BBQ-sej med grönsakssallad och citronmajonnäs

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sejfilé

600.0 

gram

Barbercuesås tjock, söt

1.0 

dl

Broccoli

400.0 

gram

Vaxbönor färska

200.0 

gram

Purjolök

100.0 

gram

Rädisor

4.0 

styck

Persilja finhackad

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör

 

 

 

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Majonnäs äkta

2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 584

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2338 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 11%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 377 gram)

Ingredienser

Visa:

Sejfilé 600.0 gram 21%

Barbercuesås tjock, söt 1.0 dl 10%

Broccoli 400.0 gram 5%

Vaxbönor färska 200.0 gram 3%

Purjolök 100.0 gram 1%

Rädisor 4.0 styck 0%

Persilja finhackad 2.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör 

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Majonnäs äkta 2.0 dl 58%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Dela fisk i lika stora bitar. Salta och peppra. Pensla på BBQ-sås. Stick in en termometer i mitten av fisken. Baka i ugnen tills innertemperatur är 45°C.
  3. Skär purjolök i ringar. Koka broccoli, vaxbönor och purjolökringar.
  4. Skiva rädisor. Strimla persilja. Blanda broccoli, vaxbönor, purjolök, rädisor och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  5. Riv citronskal. Blanda med majonnäs. Servera fisken på en bädd av salladen med citronmajonnäsen som tillbehör.

Kockens kommentar

Fisk som tillagas i låg temperatur blir saftigare och mjällare. Använd en digitaltermometer och håll koll på fiskens innertemperatur.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som BBQ-sej med grönsakssallad och citronmajonnäs