Risoni med räkor kantareller och gröna bönor

Foto: Ingvar Eriksson, Norsk Fisk ¤

Risoni med räkor kantareller och gröna bönor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Risoni pastakorn

6.0 

dl

Gröna bönor konserv -spad

1.0 

burk

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Västerbotten hårdost

100.0 

gram

Kantareller färska

2.0 

dl

Kycklingbuljong avfettad

1.0 

dl

el. vatten + konc. fond

 

 

Gurka

0.2 

styck

 

Kockskolan:

 

Om dekorativ pasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 296

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1184 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 3%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 282 gram)

Ingredienser

Visa:

Risoni pastakorn 6.0 dl 60%

Gröna bönor konserv -spad 1.0 burk 4%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%

Västerbotten hårdost 100.0 gram 33%

Kantareller färska 2.0 dl 1%

Kycklingbuljong avfettad 1.0 dl 0%

el. vatten + konc. fond 0%

Gurka 0.2 styck 1%

 

Kockskolan:

Om dekorativ pasta > Äts ej

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (15 min )

  1. Koka risoni enligt anvisning på paketet. Rensa och dela kantareller. Stek i en klick smör. Tärna gurka. Riv ost.
  2. Koka upp buljong i en vid kastrull. Tillsätt räkor, kantareller, bönor och gurkan.
    Riv i citronskal och saften från citron.
  3. Tillsätt den kokta pastan och osten. Blanda försiktigt. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Risoni ser ut som ris, men det är pasta. Läs mer > Dekorativ pasta.

Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur

Liknande recept som Risoni med räkor kantareller och gröna bönor