Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 296

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1184 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Risoni pastakorn 6.0 dl 60%
Gröna bönor konserv -spad 1.0 burk 4%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%
Västerbotten hårdost 100.0 gram 33%
Kantareller färska 2.0 dl 1%
Kycklingbuljong avfettad 1.0 dl 0%
Gurka 0.2 styck 1%
Kockskolan:
Om dekorativ pasta > Äts ej
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (15 min )
- Koka risoni enligt anvisning på paketet. Rensa och dela kantareller. Stek i en klick smör. Tärna gurka. Riv ost.
- Koka upp buljong i en vid kastrull. Tillsätt räkor, kantareller, bönor och gurkan.
Riv i citronskal och saften från citron. - Tillsätt den kokta pastan och osten. Blanda försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Risoni ser ut som ris, men det är pasta. Läs mer > Dekorativ pasta.Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur
Liknande recept som Risoni med räkor kantareller och gröna bönor
-
Lättaste pastan
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Pasta pescatora, pasta med havets frukter
Tid: 55 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pasta arrabiata, pasta med ilsken sås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gnudi (klimp) - italiensk naken präststrypare av ricotta och spenat
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette alla Puttanesca, glädjeflickans pasta
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Laxpasta med apelsinräkor
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bavette Pescatrice, fiskarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle med sparris och kräftstjärtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Gnocchi al granchio, pastagnocchi med krabba
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Havspenne med lax och parmaskinka
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan