Risotto med kantareller och skinka

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Risotto med kantareller och skinka

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Arborioris

4.0 

dl

Kantareller färska

500.0 

gram

Hönsbuljong avfettad

1.0 

liter

el. vatten + konc. fond

 

 

Schalottenlök

2.0 

styck

Vitt vin

2.0 

dl

Smör normalsaltat

20.0 

gram

Präst hårdost 31%

50.0 

gram

Skinka lufttorkad

8.0 

skivor

Smör till stekning

1.0 

msk

Salt

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas svamp >

 

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 541

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2162 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 530 gram)

Ingredienser

Visa:

Arborioris 4.0 dl 53%

Kantareller färska 500.0 gram 5%

Hönsbuljong avfettad 1.0 liter 2%

el. vatten + konc. fond Äts ej

Schalottenlök 2.0 styck 2%

Vitt vin 2.0 dl 6%

Smör normalsaltat 20.0 gram 7%

Präst hårdost 31% 50.0 gram 9%

Skinka lufttorkad 8.0 skivor 11%

Smör till stekning 1.0 msk 4%

Salt 0%

Svartpeppar nymald 0%

 

Kockskolan:

Så lagas svamp > Äts ej

Så lagas ris > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Riv ost. Skala och hacka lök. Koka upp buljong.
  2. Stek lök, svamp och ris i smör några minuter. Häll på vin. Låt vinet koka in.
  3. Risotto: När vinet kokat in, fyll på med buljong så att det täcker riset. Låt koka in och fortsätt så tills riset inte längre suger åt sig vätska (15-20 minuter). Avsluta med att röra i smör och ost. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg upp på tallrik. Servera med skinka.

Läs mer

Risottoris grundrecept

Fler recept inom Risotto

Liknande recept som Risotto med kantareller och skinka