Rökt makrill med crčme-fraichestuvad potatis och sockerärtor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rökt makrill med crčme-fraichestuvad potatis och sockerärtor

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Makrillfilé varmrökt

600.0 

gram

Potatis

600.0 

gram

Creme fraiche

3.0 

dl

Salt och peppar

 

 

Sockerärter

100.0 

gram

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Salt

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 229

Kcal / portion: 832

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3327 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 18%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 364 gram)

Ingredienser

Visa:

Makrillfilé varmrökt 600.0 gram 55%

Potatis 600.0 gram 12%

Creme fraiche 3.0 dl 29%

Salt och peppar 0%

Sockerärter 100.0 gram 1%

Smör normalsaltat 1.0 msk 3%

Salt 0%

 

Tillagning (30 min )

  1. Skala och koka potatis. Skiva den. Koka upp creme fraiche. Vänd ner potatis. Salta och peppra.
  2. Värm smör i en stekpanna på svag värme. Låt sockerärtorna gå klara i stekpannan, cirka 2 minuter. Lägg upp med den rökta fisken.

Fler recept inom Grillad och rökt fisk

Liknande recept som Rökt makrill med crčme-fraichestuvad potatis och sockerärtor