Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 229

Kcal / portion: 832

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3327 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 18%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Makrillfilé varmrökt 600.0 gram 55%
Potatis 600.0 gram 12%
Creme fraiche 3.0 dl 29%
Sockerärter 100.0 gram 1%
Smör normalsaltat 1.0 msk 3%
Salt 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och koka potatis. Skiva den. Koka upp creme fraiche. Vänd ner potatis. Salta och peppra.
- Värm smör i en stekpanna på svag värme. Låt sockerärtorna gå klara i stekpannan, cirka 2 minuter. Lägg upp med den rökta fisken.
Fler recept inom Grillad och rökt fisk
Liknande recept som Rökt makrill med crčme-fraichestuvad potatis och sockerärtor
-
Brasgädda i kapprock ā la Bengt
Tid: 1 tim (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad regnbågslax i kapprock (foliepaket)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rostad fänkålslax, getostdipp och torkade oliver
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Grillad sik med citron och rosmarin, serverad med vitlöks- och kaprismajonnäs
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad gravad lax
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad strömmingssotare med aromsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade fiskbullar
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad havsruda
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad rödspätta i kapprock (aluminiumfolie)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad kryddfylld forell med grillade rotfrukter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan