För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Alf Börjesson, Norsk Fisk ¤

Rödspätta i folie med grönsaker och skaldjur

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödspättafilé

800.0 

gram

Smör normalsaltat

4.0 

msk

Morot

1.0 

styck

Rotpersilja

1.0 

styck

Purjolök

1.0 

styck

Blåmusslor med skal

16.0 

styck

Kräftstjärtar kokta

12.0 

gram

Citron (juice+kött)

4.0 

klyftor

Torrt vitt vin

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Aluminiumfolie

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 416

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1665 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 4%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 379 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödspättafilé 800.0 gram 44%

Smör normalsaltat 4.0 msk 23%

Morot 1.0 styck 2%

Rotpersilja 1.0 styck 3%

Purjolök 1.0 styck 4%

Blåmusslor med skal 16.0 styck 8%

Kräftstjärtar kokta 12.0 gram 0%

Citron (juice+kött) 4.0 klyftor 1%

Torrt vitt vin 1.0 dl 4%

Salt och peppar 0%

 

Aluminiumfolie Äts ej

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC. Dela aluminiumfolie i delar. Lägg ihop dem 2 och 2. Lägg en klick smör på varje ark. Strö lite salt och peppar på rödspättan. Lägg dem som i en ring i foliearken.
  2. Skär grönsakerna i tunna strimlor. Fördela grönsaker, blåmusslor och kräftor i foliearken med en citronskiva på toppen. Häll på lite vitt vin och återslut foliepaketen.
  3. Lägg paketen i en långbana. Baka i ugnen tills fisken är genomkokt, 10-15 minuter. Öppna paketen och servera som det är.

Kockens kommentar

Denna rätt är som en skattkista för vuxna, fisk och skaldjur i en härlig blandning av kryddor. Detta är god mat från havet, lätt att laga och lika lätt att servera.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Rödspätta i folie med grönsaker och skaldjur