Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 416

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1665 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 4%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rödspättafilé 800.0 gram 44%
Smör normalsaltat 4.0 msk 23%
Morot 1.0 styck 2%
Rotpersilja 1.0 styck 3%
Purjolök 1.0 styck 4%
Blåmusslor med skal 16.0 styck 8%
Kräftstjärtar kokta 12.0 gram 0%
Citron juice+fruktkött 4.0 klyftor 1%
Torrt vitt vin 1.0 dl 4%
Aluminiumfolie Äts ej
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 200ºC. Dela aluminiumfolie i delar. Lägg ihop dem 2 och 2. Lägg en klick smör på varje ark. Strö lite salt och peppar på rödspättan. Lägg dem som i en ring i foliearken.
- Skär grönsakerna i tunna strimlor. Fördela grönsaker, blåmusslor och kräftor i foliearken med en citronskiva på toppen. Häll på lite vitt vin och återslut foliepaketen.
- Lägg paketen i en långbana. Baka i ugnen tills fisken är genomkokt, 10-15 minuter. Öppna paketen och servera som det är.
Kockens kommentar
Denna rätt är som en skattkista för vuxna, fisk och skaldjur i en härlig blandning av kryddor. Detta är god mat från havet, lätt att laga och lika lätt att servera.Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Rödspätta i folie med grönsaker och skaldjur
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: