Rödspätta i folie med grönsaker och skaldjur

Foto: Alf Börjesson, Norsk Fisk ¤

Rödspätta i folie med grönsaker och skaldjur

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödspättafilé

800.0 

gram

Smör normalsaltat

4.0 

msk

Morot

1.0 

styck

Rotpersilja

1.0 

styck

Purjolök

1.0 

styck

Blåmusslor med skal

16.0 

styck

Kräftstjärtar kokta

12.0 

gram

Citron juice+fruktkött

4.0 

klyftor

Torrt vitt vin

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Aluminiumfolie

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 416

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1665 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 4%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 379 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödspättafilé 800.0 gram 44%

Smör normalsaltat 4.0 msk 23%

Morot 1.0 styck 2%

Rotpersilja 1.0 styck 3%

Purjolök 1.0 styck 4%

Blåmusslor med skal 16.0 styck 8%

Kräftstjärtar kokta 12.0 gram 0%

Citron juice+fruktkött 4.0 klyftor 1%

Torrt vitt vin 1.0 dl 4%

Salt och peppar 0%

 

Aluminiumfolie Äts ej

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC. Dela aluminiumfolie i delar. Lägg ihop dem 2 och 2. Lägg en klick smör på varje ark. Strö lite salt och peppar på rödspättan. Lägg dem som i en ring i foliearken.
  2. Skär grönsakerna i tunna strimlor. Fördela grönsaker, blåmusslor och kräftor i foliearken med en citronskiva på toppen. Häll på lite vitt vin och återslut foliepaketen.
  3. Lägg paketen i en långbana. Baka i ugnen tills fisken är genomkokt, 10-15 minuter. Öppna paketen och servera som det är.

Kockens kommentar

Denna rätt är som en skattkista för vuxna, fisk och skaldjur i en härlig blandning av kryddor. Detta är god mat från havet, lätt att laga och lika lätt att servera.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Rödspätta i folie med grönsaker och skaldjur