
Utbankad grillad kycklingfilé med citronsmör och sparris
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 428

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1713 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé (Kronfågel) 4.0 styck 37%
Vit sparris färsk 1.0 knippe 7%
Paprikapulver 1.0 tsk 0%
Grillkrydda 1.0 msk 0%
Rapsolja 1.0 msk 7%
Tomater 500.0 gram 5%
Vatten 0%
Strösocker 0%
Rört citronsmör:
Smör osaltat 100.0 gram 42%
Citronjuice 1.0 msk 0%
Citronskal rivet 1.0 msk 1%
Skapat av: Kronfågel
Tillagning (30 min + 24 tim )
- Skala och förkoka vit sparris i lättsockrat vatten. Droppa olivolja över, och täck med plastfilm. Görs gärna dagen innan.
- Rör smör, citronsaft och citronskal fluffigt, gärna med stavmixer. Ställ svalt till servering.
- Halvera eller klyfta tomater. Banka ut kycklingfilé till Ŋ - 1 cm tjocklek. Krydda med paprika och grillkrydda. Tänd grillen.
- När du har en bra grillglöd: Börja att grilla sparrisen runt om. Lägg åt sidan. Pensla kycklingfiléerna med olja. Grilla cirka 2 minuter på var sida. Avsluta med att grilla tomaterna lätt.
- Servera med citronsmör. Smaklig måltid!
Kockens kommentar
Använd gärna tomater i olika färger.Tillhörande recept
Fler recept inom Grillad kyckling, fågel
Liknande recept som Utbankad grillad kycklingfilé med citronsmör och sparris
-
Chiligrillat kycklingfilé inlindad i bacon
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingburgare med bacon och bluecheesedressing
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Chicken Apricot, färdig aprikoskyckling med hemlagad majonnäs
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Grillad kycklingsallad med västerbottenflarn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Chili- och ingefärsglaserade kycklingspett med fänkål och bakpotatis
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kronfågel
-
Beer Can Chicken, ölkyckling på burk
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Poulet grillé ā la Diable en crapaudine, klassisk fransk grillad djävulskyckling
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade kycklinglårfiléer
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé med yoghurt och melonsallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Grillade Buffalo Wings - grillade kycklingvingar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan