Laxgratäng med cheddar

Foto: Lina Eriksson, Norsk Fisk ¤

Laxgratäng med cheddar

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé utan skinn

700.0 

gram

Potatis

700.0 

gram

Purjolök

1.0 

styck

Ägg

4.0 

styck

Mjölk

2.0 

dl

Pepparrot

4.0 

cm

Cheddar lagrad

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 598

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2391 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 419 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé utan skinn 700.0 gram 53%

Potatis 700.0 gram 20%

Purjolök 1.0 styck 3%

Ägg 4.0 styck 10%

Mjölk 2.0 dl 5%

Pepparrot 4.0 cm 1%

Cheddar lagrad 1.0 dl 6%

Salt och peppar 0%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (50 min )

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Skala och koka potatis. Stompa därefter(grovmosa). Täck botten på en långpanna med den stompade potatisen.
  3. Snitta purjolök på längden. Skölj väl. Skiva fint. Lägg på potatisen.
  4. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar. Slå äggstanningen över grönsakerna. Grädda cirka 10 minuter i ugn.
  5. Riv ost. Skala pepparrot och riv fint. Skiva lax tunt. Hacka dill.
  6. Ta ut innan anrättningen "stannat sig" (stelnat helt). Lägg på lax, pepparrot och dill. Toppa med osten. Grädda ytterligare 5 minuter.

Kockens kommentar

Några enkla moment och du har en riktigt god fiskgratäng med hela rätten i samma ugnsform.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Laxgratäng med cheddar