Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 598

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2391 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé utan skinn 700.0 gram 53%
Potatis 700.0 gram 20%
Purjolök 1.0 styck 3%
Ägg 4.0 styck 10%
Mjölk 2.0 dl 5%
Pepparrot 4.0 cm 1%
Cheddar lagrad 1.0 dl 6%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (50 min )
- Värm ugnen till 200°C.
- Skala och koka potatis. Stompa därefter(grovmosa). Täck botten på en långpanna med den stompade potatisen.
- Snitta purjolök på längden. Skölj väl. Skiva fint. Lägg på potatisen.
- Blanda ägg, mjölk, salt och peppar. Slå äggstanningen över grönsakerna. Grädda cirka 10 minuter i ugn.
- Riv ost. Skala pepparrot och riv fint. Skiva lax tunt. Hacka dill.
- Ta ut innan anrättningen "stannat sig" (stelnat helt). Lägg på lax, pepparrot och dill. Toppa med osten. Grädda ytterligare 5 minuter.
Kockens kommentar
Några enkla moment och du har en riktigt god fiskgratäng med hela rätten i samma ugnsform.Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Laxgratäng med cheddar
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan