Citrusmarinerad lax med gräslök, dill och rädisor

Foto: Ingvar Eriksson, Norsk Fisk ¤

Citrusmarinerad lax med gräslök, dill och rädisor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé utan skinn

400.0 

gram

Olivolja

1.0 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Gräslök

1.0 

kruka

Dill

1.0 

kruka

Rädisor

1.0 

knippe

Strösocker

1.0 

krm

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 385

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1540 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 19%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 177 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé utan skinn 400.0 gram 47%

Olivolja 1.0 dl 49%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Gräslök 1.0 kruka 1%

Dill 1.0 kruka 1%

Rädisor 1.0 knippe 1%

Strösocker 1.0 krm 0%

Salt och peppar 0%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (20 min )

  1. Pressa citron. Hacka dill. Skär gräslök tunt. Blanda olivolja med citrussaft, gräslök och dill. Smaka av med socker, salt och svartpeppar.
  2. Skär lax i tunna skivor.
  3. Lägg lite av marinaden på ett fat. Lägg sedan på laxskivorna. Häll på marinad så att det täcker laxen ordentligt.
  4. Skiva rädisor tunt. Strö på laxen. Servera.

Kockens kommentar

När man till exempel gör en buffé med flera rätter, är det klokt att välja rätter som är enkla att göra men ändå smakrika. Som den här fräscha citrusmarinerade laxen.

Fler recept inom Gravad, rimmad fisk

Liknande recept som Citrusmarinerad lax med gräslök, dill och rädisor