Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 385

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1540 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 19%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé utan skinn 400.0 gram 47%
Olivolja 1.0 dl 49%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Gräslök 1.0 kruka 1%
Dill 1.0 kruka 1%
Rädisor 1.0 knippe 1%
Strösocker 1.0 krm 0%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (20 min )
- Pressa citron. Hacka dill. Skär gräslök tunt. Blanda olivolja med citrussaft, gräslök och dill. Smaka av med socker, salt och svartpeppar.
- Skär lax i tunna skivor.
- Lägg lite av marinaden på ett fat. Lägg sedan på laxskivorna. Häll på marinad så att det täcker laxen ordentligt.
- Skiva rädisor tunt. Strö på laxen. Servera.
Kockens kommentar
När man till exempel gör en buffé med flera rätter, är det klokt att välja rätter som är enkla att göra men ändå smakrika. Som den här fräscha citrusmarinerade laxen.Fler recept inom Gravad, rimmad fisk
Liknande recept som Citrusmarinerad lax med gräslök, dill och rädisor
-
Gravad laxfisk - grundrecept
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gravad lax garam masala med citronsenapscreme
Tid: 24 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Citrusgravad lax
Tid: 20 min (+ 72 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Gingravad lax
Tid: 15 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad rosélax
Tid: 2 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och saffransgravad lax
Tid: 20 min (+ 48 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Citrusmarinerad lax med gräslök, dill och rädisor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: