Snabbgravad rosélax

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Snabbgravad rosélax

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Laxfilé färsk

1.0 

kilo

Rosépeppar krossad

3.0 

msk

Dill

1.0 

kruka

Citron (juice+skal) ¤

2.0 

styck

Salt utan jod

1.0 

msk

Strösocker

1.0 

msk

Olivolja

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om fiskhälsa >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Bourgogne Les Sétilles

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 139 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 218

Kcal / portion: 450

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2700 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 17%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 206 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 1.0 kilo 67%

Rosépeppar krossad 3.0 msk 1%

Dill 1.0 kruka 1%

Citron (juice+skal) ¤ 2.0 styck 3%

Salt utan jod 1.0 msk 0%

Strösocker 1.0 msk 2%

Olivolja 1.0 dl 28%

 

Kockskolan:

Om fiskhälsa > Äts ej

Tillagning (2 tim )

  1. Skiva laxen tunt. Finhacka dill.
  2. Lägg rosépeppar i mortel och krossa. Blanda i dill, juice och skal från citron, salt, socker och olivolja. Mortla väl.
  3. Lägg laxskivor på ett fat och gnid in rosémarinaden. Låt stå minst en timme.

Fler recept inom Gravad, rimmad fisk

Liknande recept som Snabbgravad rosélax