Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 218

Kcal / portion: 450

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2700 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 17%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxfilé färsk 1.0 kilo 67%
Rosépeppar krossad 3.0 msk 1%
Dill 1.0 kruka 1%
Citron juice+skal 2.0 styck 2%
Salt utan jod 1.0 msk 0%
Strösocker 1.0 msk 2%
Olivolja 1.0 dl 28%
Kockskolan:
Om fiskhälsa > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Skiva laxen tunt. Finhacka dill.
- Lägg rosépeppar i mortel och krossa. Blanda i dill, juice och skal från citron, salt, socker och olivolja. Mortla väl.
- Lägg laxskivor på ett fat och gnid in rosémarinaden. Låt stå minst en timme.
Fler recept inom Gravad, rimmad fisk
Liknande recept som Snabbgravad rosélax
-
Gravad laxfisk - grundrecept
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gravad lax garam masala med citronsenapscreme
Tid: 24 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Citrusgravad lax
Tid: 20 min (+ 72 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Gingravad lax
Tid: 15 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad rosélax
Tid: 2 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och saffransgravad lax
Tid: 20 min (+ 48 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Citrusmarinerad lax med gräslök, dill och rädisor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: