Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 218
 
    
                Kcal / portion: 450
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 2700 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 17%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxfilé färsk 1.0 kilo 67%
Rosépeppar krossad 3.0 msk 1%
Dill 1.0 kruka 1%
Citron juice+skal 2.0 styck 2%
Salt utan jod 1.0 msk 0%
Strösocker 1.0 msk 2%
Olivolja 1.0 dl 28%
Kockskolan:
Om fiskhälsa > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Skiva laxen tunt. Finhacka dill. 
- Lägg rosépeppar i mortel och krossa. Blanda i dill, juice och skal från citron, salt, socker och olivolja. Mortla väl.
- Lägg laxskivor på ett fat och gnid in rosémarinaden. Låt stå minst en timme.
Fler recept inom Gravad, rimmad fisk
Liknande recept som Snabbgravad rosélax
- 
                
                    Gravad laxfisk - grundreceptTid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Snabbgravad laxTid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Snabbgravad ingefärsgösTid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Rimmad lax med dillstuvad potatisTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Gravad lax garam masala med citronsenapscremeTid: 24 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Citrusgravad laxTid: 20 min (+ 72 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Gingravad laxTid: 15 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Snabbgravad rosélaxTid: 2 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Citrus- och saffransgravad laxTid: 20 min (+ 48 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström 
- 
                
                    Citrusmarinerad lax med gräslök, dill och rädisorTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              