Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Lax hel urtagen

1.5 

kilo

Salt

1.5 

dl

Strösocker

1.0 

dl

Apelsin hel

1.0 

styck

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Lime färskpressad

1.0 

styck

Grönpeppar torkad

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 283

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2266 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 8%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 191 gram)

Ingredienser

Visa:

Lax hel urtagen 1.5 kilo 78%

Salt 1.5 dl 0%

Strösocker 1.0 dl 17%

Apelsin hel 1.0 styck 3%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Lime färskpressad 1.0 styck 1%

Grönpeppar torkad 1.0 msk 0%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (20 min + 72 tim )

  1. Frys lax i minst två dygn innan du tinar och gravar den.
  2. Skölj laxen i kallt vatten. Torka. Skär bort fett och hinnor. Dra bort ryggbenen med tång alt. pincett.
  3. Tvätta citrusfrukterna. Riv det yttersta skalet fint. Hacka grönpeppar. Blanda det rivna skalet med salt, socker och grönpeppar. Gnid in laxen med kryddblandningen.
  4. Avsluta med att pressa saften ur citrusfrukterna och slå det över laxen. Låt laxen vila i rumstemperatur minst en timme. Innan den ställs i kylskåpet, minst ett dygn.

Kockens kommentar

Grava lax själv är lätt och det blir tusen gånger godare än att köpa färdig. Prova citrusgravad lax.

Fler recept inom Gravad, rimmad fisk

Liknande recept som Citrusgravad lax