Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 339

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2033 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 10%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxsida färsk 1.0 styck 89%
Strösocker 0.5 dl 9%
Salt utan jod 0.5 dl 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Dill 1.0 knippe 1%
Peppar 0%
Kockskolan:
Parasiter i fisk > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 2 tim )
- Laxen kan vara färsk eller fryst. Tina fryst fisk.
- Riv gult citronskal. Blanda salt med socker och gnid in fisken rikligt med blandningen.
- Pressa citronsaft över, försiktigt så att inte salt och socker rinner av. Strö över rivet citronskal.
- Finhacka dill och strö den över fisken. Låt stå cirka 2 timmar i svalt utrymme.
Kockens kommentar
Rå fisk, i synnerhet insjöfisk, kan innehålla parasiter. Förekommer dock sällsynt i lax. Parasiterna dödas av upphettning till 70°C, eller av infrysning i 2 dygn vid högst -18°C (helst -22°C).
Fler recept inom Gravad, rimmad fisk
Liknande recept som Snabbgravad lax
-
Gravad laxfisk - grundrecept
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gravad lax garam masala med citronsenapscreme
Tid: 24 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Citrusgravad lax
Tid: 20 min (+ 72 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Gingravad lax
Tid: 15 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad rosélax
Tid: 2 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och saffransgravad lax
Tid: 20 min (+ 48 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Citrusmarinerad lax med gräslök, dill och rädisor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: