Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Laxsida färsk

1.0 

styck

Strösocker

0.5 

dl

Salt utan jod

0.5 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Dill

1.0 

knippe

Peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om fiskhälsa >

 

 

Parasiter i fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 339

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2033 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 10%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 197 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxsida färsk 1.0 styck 89%

Strösocker 0.5 dl 9%

Salt utan jod 0.5 dl 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Dill 1.0 knippe 1%

Peppar 0%

 

Kockskolan:

Om fiskhälsa > 0%

Parasiter i fisk > Äts ej

Tillagning (10 min + 2 tim )

  1. Laxen kan vara färsk eller fryst. Tina fryst fisk.
  2. Riv gult citronskal. Blanda salt med socker och gnid in fisken rikligt med blandningen.
  3. Pressa citronsaft över, försiktigt så att inte salt och socker rinner av. Strö över rivet citronskal.
  4. Finhacka dill och strö den över fisken. Låt stå cirka 2 timmar i svalt utrymme.

Kockens kommentar

Rå fisk, i synnerhet insjöfisk, kan innehålla parasiter. Förekommer dock sällsynt i lax. Parasiterna dödas av upphettning till 70°C, eller av infrysning i 2 dygn vid högst -18°C (helst -22°C).

Fler recept inom Gravad, rimmad fisk

Liknande recept som Snabbgravad lax