Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 320

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1282 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxsida färsk 400.0 gram 56%
Strösocker 4.0 msk 18%
Salt utan jod 3.0 msk 0%
Garam masala 1.0 msk 1%
Sås:
Matlagningsyoghurt 2.0 dl 18%
Citronskal 1.0 styck 0%
Dijonsenap ¤ 1.0 msk 1%
Honung 1.0 msk 5%
Kockskolan:
Om fiskhälsa > Äts ej
Parasiter i fisk > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (24 tim )
- Blanda socker, salt och garam masala. Klappa in laxen med blandningen. Ställ i kyl i ett dygn.
- Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i 1 timme.
Kockens kommentar
Smakar man på Garam Masala så känner man igen de juliga kryddorna, därför är den toppen till laxen. Ett litet tips är att prova den på äppelpajen också, blir lite sting. Fisk kan innehålla parasiter (mask), dock sällsynt i lax. Läs mer > Om fiskhälsa.
Fler recept inom Gravad, rimmad fisk
Liknande recept som Gravad lax garam masala med citronsenapscreme
-
Gravad laxfisk - grundrecept
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gravad lax garam masala med citronsenapscreme
Tid: 24 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Citrusgravad lax
Tid: 20 min (+ 72 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Gingravad lax
Tid: 15 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad rosélax
Tid: 2 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och saffransgravad lax
Tid: 20 min (+ 48 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Citrusmarinerad lax med gräslök, dill och rädisor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: