Gravad lax garam masala med citronsenapscreme

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gravad lax garam masala med citronsenapscreme

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Laxsida färsk

400.0 

gram

Strösocker

4.0 

msk

Salt utan jod

3.0 

msk

Garam masala

1.0 

msk

 

Sås:

 

Matlagningsyoghurt

2.0 

dl

Citronskal

1.0 

styck

Dijonsenap ¤

1.0 

msk

Honung

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om fiskhälsa >

 

 

Parasiter i fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 320

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1282 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 9%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 197 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxsida färsk 400.0 gram 56%

Strösocker 4.0 msk 18%

Salt utan jod 3.0 msk 0%

Garam masala 1.0 msk 1%

 

Sås:

Matlagningsyoghurt 2.0 dl 18%

Citronskal 1.0 styck 0%

Dijonsenap ¤ 1.0 msk 1%

Honung 1.0 msk 5%

 

Kockskolan:

Om fiskhälsa > Äts ej

Parasiter i fisk > Äts ej

Tillagning (24 tim )

  1. Blanda socker, salt och garam masala. Klappa in laxen med blandningen. Ställ i kyl i ett dygn.
  2. Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i 1 timme.

Kockens kommentar

Smakar man på Garam Masala så känner man igen de juliga kryddorna, därför är den toppen till laxen. Ett litet tips är att prova den på äppelpajen också, blir lite sting. Fisk kan innehålla parasiter (mask), dock sällsynt i lax. Läs mer > Om fiskhälsa.

Fler recept inom Gravad, rimmad fisk

Liknande recept som Gravad lax garam masala med citronsenapscreme