Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 148

GBR (GI) / port: 2
Recept: 591 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Majskolv kokt konserv 400.0 gram 37%
Tomater 4.0 styck 12%
Jalapeno inlagd (Old el Paso) 0.5 styck 1%
Lime färskpressad 1.0 styck 2%
Dijonsenap ¤ 2.0 msk 5%
Koriander färsk 5.0 krukor 5%
Olivolja 2.0 msk 38%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 250°C.
- Lägg majs på en plåt. Sätt in i ugnen i cirka 15 minuter så den blir lite rostad.
- Skär ett kryss i toppen på tomater. Skålla i kokande vatten. Spola i kallt vatten. Skala. Finhacka chili. Riv limeskal och pressa den. Grovhacka koriander.
- Blanda alla ingredienser till salsan. Smaka av med salt och peppar.
Fler recept inom Salsasallader ¤
Liknande recept som Rostad majssalsa
-
Tomatsalsa
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mexikansk bönsalsa
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Klassisk svensk mimosasallad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mangosalsa
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Papayasalsa
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Het tomatchilisås (utan socker)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Melonsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rabarber-och stjärnaniskompott till mat
Tid: 1 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Papayasalsa med koriander och chili till ostron
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Salsa tomatillo
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan