BBQ Wings med ananaschutney och grillad sötpotatis

BBQ Wings med ananaschutney och grillad sötpotatis

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Marinerade kycklingvingar (Kronfågel) }

14.0 

styck

Sötpotatis

4.0 

styck

 

Chutney:

 

Ananas färsk

1.0 

styck

Äppelcidervinäger

0.5 

dl

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Råsocker

1.2 

dl

Chilifrukt röd hackad

1.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Så grillas kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 941

GBR (GI) / port: 12

Recept: 3766 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 6%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 654 gram)

Ingredienser

Visa:

Marinerade kycklingvingar (Kronfågel) } 14.0 styck 61%

Sötpotatis 4.0 styck 21%

 

Chutney:

Ananas färsk 1.0 styck 7%

Äppelcidervinäger 0.5 dl 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Råsocker 1.2 dl 10%

Chilifrukt röd hackad 1.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Så grillas kyckling > Äts ej

Skapat av: Kronfågel

Tillagning

  1. Tänd grillen.
  2. Skala och skär ananas i 1 centimeter bitar. Hacka vitlök och chili.
  3. Chutney: Lägg hälften av ananasen i en kastrull tillsammans med vinäger, vitlök, socker och chili. Koka upp. Sänk värmen och sjud på svag värme 25-30 minuter.
  4. Potatis: Skär sötpotatis i klyftor. Förkoka i lättsaltat vatten. Torka av och pensla med olivolja och salt.
  5. Grilla kycklingvingar 15-20 minuter totalt och vänd flera gånger. Grilla sötpotatisen och den resterande ananasen till önskad färg. Servera.

Kockens kommentar

Tips: Trä upp kycklingvingarna på blötlagda dubbla träspett för att underlätta grillningen. Smaklig måltid!

Fler recept inom Grillad kyckling, fågel

Liknande recept som BBQ Wings med ananaschutney och grillad sötpotatis