Smördegstarteletter med äpple och mascarpone ¤

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Smördegstarteletter med äpple och mascarpone ¤

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Smördeg färsk färdig

1.0 

förp.

 

Mandelmassa färdig

250.0 

gram

Smör rumsvarmt

125.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

Vetemjöl

0.5 

dl

Äpple grönt

4.0 

styck

 

Äggula

2.0 

styck

Florsocker

1.0 

msk

Mascarpone }

200.0 

gram

Citronskal

 

 

 

Kockskolan:

 

Om tartelett >

 

 

Tartelettform, barquette>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 306

Kcal / portion: 727

GBR (GI) / port: 4

Recept: 4364 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 23%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 237 gram)

Ingredienser

Visa:

Smördeg färsk färdig 1.0 förp. 23%

 

Mandelmassa färdig 250.0 gram 26%

Smör rumsvarmt 125.0 gram 21%

Ägg 2.0 styck 3%

Vetemjöl 0.5 dl 2%

Äpple grönt 4.0 styck 5%

 

Äggula 2.0 styck 2%

Florsocker 1.0 msk 1%

Mascarpone } 200.0 gram 16%

Citronskal 0%

 

Kockskolan:

Om tartelett > Äts ej

Tartelettform, barquette> Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 210°C.
  2. Riv mandelmassa. Blanda med smör. Rör i ägg, ett i taget. Rör i mjöl. Skala äpplen och klyfta.
  3. Rulla ut smördeg. Stansa ut rundlar, något större än portionsformen.
  4. Klä portionsformarna med smördeg. Lägg i mazarinmassa. Lägg på några äppelklyftor.
  5. Baka i ugnen i cirka 10 minuter. Tag ut och låt svalna.
  6. Vispa äggulor och socker vitt. Vänd ner mascarpone. Lägg en äggformad klick ovanpå tarteletterna. Riv över lite citronskal.

Alternativ

Chokladtartelett

Hallontartelett

Fler recept inom Efterrätter

Liknande recept som Smördegstarteletter med äpple och mascarpone ¤