Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 306

Kcal / portion: 727

GBR (GI) / port: 4
Recept: 4364 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 23%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smördeg färsk färdig 1.0 förp. 23%
Mandelmassa färdig 250.0 gram 26%
Smör rumsvarmt 125.0 gram 21%
Ägg 2.0 styck 3%
Vetemjöl 0.5 dl 2%
Äpple grönt 4.0 styck 5%
Äggula 2.0 styck 2%
Florsocker 1.0 msk 1%
Mascarpone } 200.0 gram 16%
Citronskal 0%
Kockskolan:
Om tartelett > Äts ej
Tartelettform, barquette> Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 210°C.
- Riv mandelmassa. Blanda med smör. Rör i ägg, ett i taget. Rör i mjöl. Skala äpplen och klyfta.
- Rulla ut smördeg. Stansa ut rundlar, något större än portionsformen.
- Klä portionsformarna med smördeg. Lägg i mazarinmassa. Lägg på några äppelklyftor.
- Baka i ugnen i cirka 10 minuter. Tag ut och låt svalna.
- Vispa äggulor och socker vitt. Vänd ner mascarpone. Lägg en äggformad klick ovanpå tarteletterna. Riv över lite citronskal.
Alternativ
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Smördegstarteletter med äpple och mascarpone ¤
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marängsviss (marängsuisse, hovdessert)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Karamelliserad ananas med muscovadocreme
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Äppelkaka med kardemumma och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddig melonsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Smördegstarteletter med äpple och mascarpone ¤
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Daimtårta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bärpaj med smulpajsdeg
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan