Jordgubbstårta (bärtårta)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Jordgubbstårta (bärtårta)

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

Tårtbotten färdig

3.0 

styck

Vaniljkräm färdig

4.0 

dl

 

Fyllning:

 

Jordgubbar mosade

3.0 

dl

el. jordgubbssylt

 

 

 

Garnering:

 

Vispgrädde

5.0 

dl

Jordgubbar färska

6.0 

dl

Spritsverktyg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 222

Kcal / portion: 315

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3781 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 16%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 142 gram)

Ingredienser

Visa:

Tårtbotten färdig 3.0 styck 27%

Vaniljkräm färdig 4.0 dl 22%

 

Fyllning:

Jordgubbar mosade 3.0 dl 2%

el. jordgubbssylt %

 

Garnering:

Vispgrädde 5.0 dl 48%

Jordgubbar färska 6.0 dl 3%

Spritsverktyg > %

Tillagning (20 min )

  1. Tårtbotten: Använd färdig tårtbotten, eller laga enligt separat recept (helst dagen innan). Extra tillagningstid i så fall.
    Låt grädden stå kallt tills den skall vispas.

  2. Vaniljkräm: Använd färdig vaniljkräm, eller laga enligt separat recept (extra tilläggstid 10-15 min).

  3. Fyllning: Mosa jordgubbarna (bären).
    Dela sockerkaksbotten i tre delar.
    Lägg vaniljkräm på de två undre bottnarna.
    Lägg bärmos (el. sylt) på den mellersta.
    Lägg på den tredje med gräddytan uppåt.

  4. Garnering: Vispa grädden fast. Bred på ett ganska tjockt lager med stekspade.
    Spritsa grädde med en krusig tyll (pip).
    Garnera med (skivade) jordgubbar.

Kockens kommentar

Djupfrysta jordgubbar tinas. Låt merparten av vätskan rinna av. Använd två stektspadar för att flytta tårtan till tårtfat. Tårtan kan förvaras i kylskåp 1-2 dagar. Kan frysas (helst utan garnering) i 2 månader. Byt gärna ut jordgubbarna mot andra bär eller frukter.

ALTERNATIV

Luftig tårtbotten

Fast tårtbotten

Hemlagad vaniljkräm

Fler recept inom Efterrätter

Liknande recept som Jordgubbstårta (bärtårta)