Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 416

Kcal / portion: 297

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2968 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 28%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Marängbotten 2.0 styck 24%
Vispgrädde 4.0 dl 49%
Daim konfekt } 5.0 bitar 28%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Finhacka eller mosa daimbitarna.
- Vispa grädden fast.
Blanda med daimhack.
Spar en del av hacket till garnering. - Bred daimgrädde på marängbottnarna och runtom. Jämna till tårtan med stekspade.
- Garnera med daimhack.
Kockens kommentar
Byt ut daimen mot annan krossbar konfektyr enligt egen smak.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Daimtårta
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marängsviss (marängsuisse, hovdessert)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Karamelliserad ananas med muscovadocreme
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Äppelkaka med kardemumma och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddig melonsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Smördegstarteletter med äpple och mascarpone ¤
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Daimtårta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bärpaj med smulpajsdeg
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan