Äppelkaka med kardemumma och citron

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Äppelkaka med kardemumma och citron

Lägg till ingredienser

Bitar: 12

Ägg

6.0 

styck

Strösocker

5.0 

dl

Vetemjöl

9.0 

dl

Bakpulver

3.0 

msk

Vaniljsocker

2.0 

msk

Smör normalsaltat

150.0 

gram

Mjölk

2.0 

dl

Äpple utan skal

5.0 

styck

Citron juice+fruktkött

2.0 

styck

Kardemumma krossad

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 272

Kcal / portion: 498

GBR (GI) / port: 13

Recept: 5979 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 8%

Kolhydrater: 45%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 183 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 6.0 styck 6%

Strösocker 5.0 dl 32%

Vetemjöl 9.0 dl 32%

Bakpulver 3.0 msk 1%

Vaniljsocker 2.0 msk 1%

Smör normalsaltat 150.0 gram 18%

Mjölk 2.0 dl 2%

Äpple utan skal 5.0 styck 5%

Citron juice+fruktkött 2.0 styck 2%

Kardemumma krossad 1.0 msk 0%

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Smält smör och blanda med mjölk. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser. Riv skalet från citron.

  3. Blanda alla ingredienser. Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Häll smeten i långpannan.

  4. Kärna ur och skiva äpplen. Tryck ner skivorna lätt i smeten. Grädda i cirka 25 minuter.

Fler recept inom Efterrätter

Liknande recept som Äppelkaka med kardemumma och citron