Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 272

Kcal / portion: 498

GBR (GI) / port: 13
Recept: 5979 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 8%
Kolhydrater: 45%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 6.0 styck 6%
Strösocker 5.0 dl 32%
Vetemjöl 9.0 dl 32%
Bakpulver 3.0 msk 1%
Vaniljsocker 2.0 msk 1%
Smör normalsaltat 150.0 gram 18%
Mjölk 2.0 dl 2%
Äpple utan skal 5.0 styck 5%
Citron juice+fruktkött 2.0 styck 2%
Kardemumma krossad 1.0 msk 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smör och blanda med mjölk. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser. Riv skalet från citron.
- Blanda alla ingredienser. Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Häll smeten i långpannan.
- Kärna ur och skiva äpplen. Tryck ner skivorna lätt i smeten. Grädda i cirka 25 minuter.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Äppelkaka med kardemumma och citron
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marängsviss (marängsuisse, hovdessert)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Karamelliserad ananas med muscovadocreme
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Äppelkaka med kardemumma och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddig melonsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Smördegstarteletter med äpple och mascarpone ¤
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Daimtårta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bärpaj med smulpajsdeg
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan