Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 272
    
                Kcal / portion: 498
    
                GBR (GI) / port: 13
Recept: 5979 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 8%
Kolhydrater: 45%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 6.0 styck 6%
Strösocker 5.0 dl 32%
Vetemjöl 9.0 dl 32%
Bakpulver 3.0 msk 1%
Vaniljsocker 2.0 msk 1%
Smör normalsaltat 150.0 gram 18%
Mjölk 2.0 dl 2%
Äpple utan skal 5.0 styck 5%
Citron juice+fruktkött 2.0 styck 2%
Kardemumma krossad 1.0 msk 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
 - Smält smör och blanda med mjölk. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser. Riv skalet från citron.
 - Blanda alla ingredienser. Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Häll smeten i långpannan.
 - Kärna ur och skiva äpplen. Tryck ner skivorna lätt i smeten. Grädda i cirka 25 minuter.
 
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Äppelkaka med kardemumma och citron
- 
                
                  
                
                Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Marängsviss (marängsuisse, hovdessert)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Karamelliserad ananas med muscovadocreme
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Äppelkaka med kardemumma och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kryddig melonsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Smördegstarteletter med äpple och mascarpone ¤
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Daimtårta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Bärpaj med smulpajsdeg
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 
              
              
                    