Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 202

Kcal / portion: 174

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3130 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 9%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ananas färsk 2.0 styck 16%
Strösocker 2.0 dl 24%
Muscovadosocker 2.0 dl 19%
Creme fraiche 4.0 dl 41%
Träspett 18.0 styck Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Tillagning (20 min + 24 tim )
- Koka upp creme fraiche och muscovado. Häll upp i en form. Ställ in i kylen över natten.
- Skala ananas. Dela ananasen i kvartar. Skär ut stocken. Dela varje del en gång till.
- Smält socker i en stekpanna och låt det få lite färg. Lägg i ananasen. Låt den puttra i karamellen i några minuter.
- Tag upp och trä på grillpinnar. Servera med muscovadocremen.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Karamelliserad ananas med muscovadocreme
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marängsviss (marängsuisse, hovdessert)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Karamelliserad ananas med muscovadocreme
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Äppelkaka med kardemumma och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddig melonsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Smördegstarteletter med äpple och mascarpone ¤
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Daimtårta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bärpaj med smulpajsdeg
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan