Fetaostfylld fläskfilé

Fetaostfylld fläskfilé

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

1.0 

styck

 

Fyllning:

 

 

 

Apetina i olja 29% fett }

200.0 

gram

Timjan färskhackad

1.0 

msk

Honung flytande

0.5 

msk

Salt

0.5 

tsk

Svartpeppar

2.0 

krm

Creme fraiche

3.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 361

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1443 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 21%

Fett: 12%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 180 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 1.0 styck 42%

 

Fyllning: 

Apetina i olja 29% fett } 200.0 gram 45%

Timjan färskhackad 1.0 msk 0%

Honung flytande 0.5 msk 2%

Salt 0.5 tsk 0%

Svartpeppar 2.0 krm 0%

Creme fraiche 3.0 msk 10%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Dela filén i 4 lika stora bitar. Skär en djup längsgående skåra i varje filébit.
  2. Låt fetaosten rinna av. Mosa den med timjan och honung. Krydda med salt och peppar. Tillsätt crème fraîche och rör till en krämig massa.
  3. Fördela ut dryga hälften av fyllningen i filébitarna. Fäst ev ihop bitarna med en tandpetare. Grilla filébitarna ca 5-6 minuter per sida. Lägg mot slutet av grillningen på den återstående fyllningen i skårorna.
  4. Servera med kokt ris och en grönsallad.

Fler recept inom Pannstekt, wokad fläskfilé

Liknande recept som Fetaostfylld fläskfilé