Burgundisk oxfilé med klyftpotatis (GI-recept)

Burgundisk oxfilé med klyftpotatis (GI-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oxfilé skivad

600.0 

gram

Smör till stekning

 

 

 

Svampröra:

 

 

 

Schalottenlök

2.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Champinjoner färska

100.0 

gram

Timjan

2.0 

msk

Salt

0.5 

tsk

Svartpeppar

1.0 

krm

 

Rödvinssås:

 

 

 

Schalottenlök

2.0 

styck

Rödvin

3.0 

dl

Vatten

1.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

4.0 

msk

Tomatpuré konserv

1.0 

msk

Vitpeppar

1.0 

krm

Maizena ljus

2.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 306

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1225 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 2%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 288 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxfilé skivad 600.0 gram 60%

Smör till stekning 0%

 

Svampröra: 

Schalottenlök 2.0 styck 3%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Champinjoner färska 100.0 gram 2%

Timjan 2.0 msk 0%

Salt 0.5 tsk 0%

Svartpeppar 1.0 krm 0%

 

Rödvinssås: 

Schalottenlök 2.0 styck 3%

Rödvin 3.0 dl 19%

Vatten 1.0 dl 0%

Kalvfond koncentrerad 4.0 msk 8%

Tomatpuré konserv 1.0 msk 1%

Vitpeppar 1.0 krm 0%

Maizena ljus 2.0 tsk 1%

 

Kockskolan:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Ugn 225°C.
  2. Skär köttet i skivor. Bryn det hastigt i smöret i en het stekpanna så att det får färg. Lägg upp köttet på ett ugnssäkert fat.
  3. Hacka schalottenlöken och vitlöken. Skiva champinjonerna och fräs i smör i en stekpanna. Krydda med timjan, salt och peppar. Klicka svampröran på köttet. Stek köttet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  4. Skala och finhacka löken till såsen. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar i ca 10 minuter. Rör ner maizena utrört i lite vatten.
  5. Servera med klyftpotatis.

Kockens kommentar

GBR 1 = lågt. Portionsvikten är låg. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Fler recept inom Oxfilé, tournedos

Liknande recept som Burgundisk oxfilé med klyftpotatis (GI-recept)