
Burgundisk oxfilé med klyftpotatis (GI-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 306

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1225 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 2%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxfilé skivad 600.0 gram 60%
Svampröra:
Schalottenlök 2.0 styck 3%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Champinjoner färska 100.0 gram 2%
Timjan 2.0 msk 0%
Salt 0.5 tsk 0%
Svartpeppar 1.0 krm 0%
Rödvinssås:
Schalottenlök 2.0 styck 3%
Rödvin 3.0 dl 19%
Vatten 1.0 dl 0%
Kalvfond koncentrerad 4.0 msk 8%
Tomatpuré konserv 1.0 msk 1%
Vitpeppar 1.0 krm 0%
Maizena ljus 2.0 tsk 1%
Kockskolan:
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Ugn 225°C.
- Skär köttet i skivor. Bryn det hastigt i smöret i en het stekpanna så att det får färg. Lägg upp köttet på ett ugnssäkert fat.
- Hacka schalottenlöken och vitlöken. Skiva champinjonerna och fräs i smör i en stekpanna. Krydda med timjan, salt och peppar. Klicka svampröran på köttet. Stek köttet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Skala och finhacka löken till såsen. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar i ca 10 minuter. Rör ner maizena utrört i lite vatten.
- Servera med klyftpotatis.
Kockens kommentar
GBR 1 = lågt. Portionsvikten är låg. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fler recept inom Oxfilé, tournedos
Liknande recept som Burgundisk oxfilé med klyftpotatis (GI-recept)
-
Oxfilé med bearnaise, stekt svamp och råstekt potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tournedos med sparris
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Chateaubriand med rödvinssmör och pommes de terre lyonnais
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Filé mignon/Filet mignon (oxfilé) grundrecept
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Biff Rydberg
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilé till större sällskap
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Inbakad oxfilé
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Arla
-
Beef Wellington (Biff Wellington, inbakad oxfilé)
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tournedos Rossini
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Coeur de filet Provençal, Oxfilé provencale
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan