
Fiskgratäng med räkor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 514

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2057 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 11%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vitfisk filé 600.0 gram 23%
Löjrom saltad 100.0 gram 6%
Räkor med skal 300.0 gram 8%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Sås:
Creme fraiche 3.0 dl 47%
Äggula 3.0 styck 7%
Tubkaviar 3.0 msk 7%
Schalottenlök finhackad 1.0 styck 1%
Skapat av: Matidag
Tillagning (40 min )
- Ugn 200ºC.
- Smörj en ugnssäker form. Lägg fisken i formen.
- Rör samman crème fraîche, äggulor, kaviar och schalottenlök och häll såsen över fisken.
- Ställ formen i mitten av ugnen och gratinera 30 minuter.
- Koka ris enligt anvisning på paketet.
- Skala räkor. Skiva citron.
- Garnera fisken med citronskivor, löjrom och räkor.
Fler recept inom Vitfiskgratäng, låda
Liknande recept som Fiskgratäng med räkor
-
Fiskgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jansons frestelse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fiskgratäng med hajmal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Fisk- och purjogratäng
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödspätta- och blomkålsgratäng
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Strömmingslåda med dijonsenap och purjolök
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kräftströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Ansjovisströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Kaviarströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI