Fiskgratäng med räkor

Fiskgratäng med räkor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vitfisk filé

600.0 

gram

Löjrom saltad

100.0 

gram

Räkor med skal

300.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Smör till form

 

 

 

Sås:

 

 

 

Creme fraiche

3.0 

dl

Äggula

3.0 

styck

Tubkaviar

3.0 

msk

Schalottenlök finhackad

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 514

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2057 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 11%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 301 gram)

Ingredienser

Visa:

Vitfisk filé 600.0 gram 23%

Löjrom saltad 100.0 gram 6%

Räkor med skal 300.0 gram 8%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Smör till form 0%

 

Sås: 

Creme fraiche 3.0 dl 47%

Äggula 3.0 styck 7%

Tubkaviar 3.0 msk 7%

Schalottenlök finhackad 1.0 styck 1%

Skapat av: Matidag

Tillagning (40 min )

  1. Ugn 200ºC.
  2. Smörj en ugnssäker form. Lägg fisken i formen.
  3. Rör samman crème fraîche, äggulor, kaviar och schalottenlök och häll såsen över fisken.
  4. Ställ formen i mitten av ugnen och gratinera 30 minuter.
  5. Koka ris enligt anvisning på paketet.
  6. Skala räkor. Skiva citron.
  7. Garnera fisken med citronskivor, löjrom och räkor.

Fler recept inom Vitfiskgratäng, låda

Liknande recept som Fiskgratäng med räkor