Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Cocktailtomater

400.0 

gram

Rödlök

2.0 

styck

Rucolasallat

100.0 

gram

Olivolja

1.0 

dl

Rödvinsvinäger

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Mozzarella

500.0 

gram

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Persilja

1.0 

kruka

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Olivolja

0.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 342

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2739 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 15%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 196 gram)

Ingredienser

Visa:

Cocktailtomater 400.0 gram 4%

Rödlök 2.0 styck 5%

Rucolasallat 100.0 gram 1%

Olivolja 1.0 dl 27%

Rödvinsvinäger 2.0 msk 0%

Salt och svartpeppar 0%

 

Mozzarella 500.0 gram 47%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Persilja 1.0 kruka 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Olivolja 0.5 dl 14%

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Lägg tomater i en form. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter. Tag ut och ställ kallt.
  3. Skala och skiva rödlök tunt. Blanda olja, vinäger, salt och peppar. Blanda allt försiktigt med tomaterna.
  4. Skär mozzarella i skivor. Mixa ihop vitlök, persilja, juice och skal från citron och olivolja. Blanda med osten.
  5. Blanda i ruccolan i tomaterna. Lägg upp på fat.

Fler recept inom Salladsförrätter ¤

Liknande recept som Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella