Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 342

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2739 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 15%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Cocktailtomater 400.0 gram 4%
Rödlök 2.0 styck 5%
Rucolasallat 100.0 gram 1%
Olivolja 1.0 dl 27%
Rödvinsvinäger 2.0 msk 0%
Mozzarella 500.0 gram 47%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Persilja 1.0 kruka 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Olivolja 0.5 dl 14%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 250°C.
- Lägg tomater i en form. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter. Tag ut och ställ kallt.
- Skala och skiva rödlök tunt. Blanda olja, vinäger, salt och peppar. Blanda allt försiktigt med tomaterna.
- Skär mozzarella i skivor. Mixa ihop vitlök, persilja, juice och skal från citron och olivolja. Blanda med osten.
- Blanda i ruccolan i tomaterna. Lägg upp på fat.
Fler recept inom Salladsförrätter ¤
Liknande recept som Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella
-
Caesarsallad original (förrätt)
Tid: 5 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salladscoupe (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mozzarellinesallad med oliv- och kaprispesto (förrätt)
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tomat- och mozzarellinesallad med svarta bönor
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Caprese - mozzarella och tomat med basilika (förrätt)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quinoasallad med alger och nässlor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel havssallad (förrätt)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Somrig rotfruktssallad (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullade räkor (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Strandkålskott med hasselnötter, en vårprimör
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan