Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 149

GBR (GI) / port: 3
Recept: 594 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 4%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Morot 2.0 styck 13%
Palsternacka 1.0 styck 12%
Purjolök 1.0 bit 2%
Äpple utan skal 3.0 styck 32%
Kanel 2.0 krm 0%
Salt 1.0 krm 0%
Honung flytande 2.0 tsk 8%
Timjan färskhackad 2.0 msk 1%
Smör normalsaltat 2.0 msk 32%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skär äpplena i klyftor och rensa dem från kärnor. Stek dem i smör på medelhög värme i någon minut så de får lite färg. Strö över kanel och lägg dem på ett fat.
- Skala och riv morötter och palsternacka. Skär purjolöken i skivor. Stek alltsammans i smör på medelhög värme i ca 2 minuter. Tag av stekpannan från plattan och häll över kanel, salt och honung.
- Fördela äppelklyftor och rotfruktsblandning på fyra tallrikar. Strö över färsk timjan.
Menyförslag
Fler recept inom Salladsförrätter ¤
Liknande recept som Somrig rotfruktssallad (förrätt)
-
Caesarsallad original (förrätt)
Tid: 5 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salladscoupe (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mozzarellinesallad med oliv- och kaprispesto (förrätt)
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tomat- och mozzarellinesallad med svarta bönor
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Caprese - mozzarella och tomat med basilika (förrätt)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quinoasallad med alger och nässlor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel havssallad (förrätt)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Somrig rotfruktssallad (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullade räkor (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Strandkålskott med hasselnötter, en vårprimör
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan