Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 417

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1668 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 4%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Quinoafrön torkade 3.0 dl 53%
Arame torkad } 25.0 gram 4%
Sojasås 1.0 tsk 0%
Vatten 0.8 dl Äts ej
Apetina tärnad 22% fett } 200.0 gram 31%
Nässlor förvällda 4.0 dl 7%
Citron juice+skal 1.0 styck 1%
Tamarisoja } 0.5 dl 2%
Rödbetsgroddar 20.0 gram 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Koka alger enligt anvisning på paketet. Skölj noga. Blötlägg 5 minuter i kallt vatten. Koka 20 minuter i samma vatten. Tillsätt lite soja och sjud tills vattnet avdunstat.
- Koka quinoa enligt anvisning på paketet.
- Blanda alla ingredienser.
- Servera till fisk eller kött.
Fler recept inom Salladsförrätter ¤
Liknande recept som Quinoasallad med alger och nässlor
-
Caesarsallad original (förrätt)
Tid: 5 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salladscoupe (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mozzarellinesallad med oliv- och kaprispesto (förrätt)
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tomat- och mozzarellinesallad med svarta bönor
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Caprese - mozzarella och tomat med basilika (förrätt)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quinoasallad med alger och nässlor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel havssallad (förrätt)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Somrig rotfruktssallad (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullade räkor (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Strandkålskott med hasselnötter, en vårprimör
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan