Quinoasallad med alger och nässlor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Quinoasallad med alger och nässlor

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Quinoafrön torkade

3.0 

dl

Arame torkad }

25.0 

gram

Sojasås

1.0 

tsk

Vatten

0.8 

dl

Apetina tärnad 22% fett }

200.0 

gram

Nässlor förvällda

4.0 

dl

Citron juice+skal

1.0 

styck

Tamarisoja }

0.5 

dl

Rödbetsgroddar

20.0 

gram

Salt och svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 417

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1668 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 385 gram)

Ingredienser

Visa:

Quinoafrön torkade 3.0 dl 53%

Arame torkad } 25.0 gram 4%

Sojasås 1.0 tsk 0%

Vatten 0.8 dl Äts ej

Apetina tärnad 22% fett } 200.0 gram 31%

Nässlor förvällda 4.0 dl 7%

Citron juice+skal 1.0 styck 1%

Tamarisoja } 0.5 dl 2%

Rödbetsgroddar 20.0 gram 0%

Salt och svartpeppar 0%

Tillagning (30 min )

  1. Koka alger enligt anvisning på paketet. Skölj noga. Blötlägg 5 minuter i kallt vatten. Koka 20 minuter i samma vatten. Tillsätt lite soja och sjud tills vattnet avdunstat.
  2. Koka quinoa enligt anvisning på paketet.
  3. Blanda alla ingredienser.
  4. Servera till fisk eller kött.

Fler recept inom Salladsförrätter ¤

Liknande recept som Quinoasallad med alger och nässlor