Caprese - mozzarella och tomat med basilika (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Caprese - mozzarella och tomat med basilika (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Mozzarella

2.0 

st stora

Tomater

3.0 

st stora

Olivolja

0.5 

dl

Basilika

0.5 

kruka

Havssalt

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

 

Tillval:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om sallader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Cuvée Jean-Louis Blanc de Blancs Brut

Mousserat torrt vitt vin
Pris: 59 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 417

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1669 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 8%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 276 gram)

Ingredienser

Visa:

Mozzarella 2.0 st stora 31%

Tomater 3.0 st stora 6%

Olivolja 0.5 dl 23%

Basilika 0.5 kruka 0%

Havssalt 0%

Svartpeppar nymald 0%

 

Tillval:

Baguette, bagett 1.0 styck 40%

 

Kockskolan:

Om sallader > Äts ej

Tillagning (5 min )

  1. Tvätta och skär tomaterna i skivor. Skär mozzarellan i skivor. Varva mozzarella och tomatskivor på tallrikar eller i ett större fat.
  2. Garnera med (hackade) basilikablad. Häll på olivolja och strö över havssalt. Vrid några varv med svartpepparkvarn.
  3. Låt salladen helst stå en stund och "dra" före servering.
  4. Servera gärna ett gott vitt bröd till.

alternativ

Mozzarella med pesto

Fler recept inom Salladsförrätter ¤

Liknande recept som Caprese - mozzarella och tomat med basilika (förrätt)