Latin: Eisenia bicyclis
                
                arame
              
                
                aramé
              
                
                arame
              
                
                Arame
              
                
                arame
              
                Grupper inom
                Havstång:
              
              
        
      
        
      
        
      
        
      
    
    
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
          
              
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
            Arame är en havsalg som flitigt används i det japanska köket. Säljs vanligtvis torkad och skall då blötläggas före konsumtion. Smaken är mild, lätt sötaktig. Arame är rik på kalcium, jod, magnesium och vitamin A.
Arame används som tillbehör till mat, i sallader, marinader, grytor, i muffins, risrätter m.m.
Recept med Arame }
Det finns 1 recept med Arame }
- 
                
                  
                
                Quinoasallad med alger och nässlor
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan