Räkwok med nudlar

Foto: Medlemsrecept

Räkwok med nudlar

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Äggnudlar torkad

175.0 

gram

Wokgrönsaker fryst }

800.0 

gram

Kokosmjölk (-dryck)

2.0 

dl

Ingefära färsk

20.0 

gram

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Räkor skalade

400.0 

gram

Matolja (rapsolja)

2.0 

tsk

Edamame sojabönor rå

100.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 496

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1986 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 3%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 486 gram)

Ingredienser

Visa:

Äggnudlar torkad 175.0 gram 34%

Wokgrönsaker fryst } 800.0 gram 14%

Kokosmjölk (-dryck) 2.0 dl 17%

Ingefära färsk 20.0 gram 1%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Chilifrukt röd 1.0 styck 0%

Räkor skalade 400.0 gram 22%

Matolja (rapsolja) 2.0 tsk 4%

Edamame sojabönor rå 100.0 gram 7%

Tillagning

  1. Tina och skala räkorna.
  2. Koka nudlarna (gärna fullkorn) enligt förpackningen.
  3. Woka olja och grönsaker i het panna några minuter. Sänk värmen något och tillsätt hackad chili, vitlök och ingefära. Woka ytterligare någon minut. Salta och peppra efter smak.
  4. Slå hett vatten och lite salt över de skalade bönorna och låt stå några minuter.
  5. Tillsätt kokosmjölken och koka upp. Blanda till sist i nudlarna och servera med en hög räkor och bönor. Toppa gärna med basilika eller spenatblad.

Kockens kommentar

Använd gärna fullkornsnudlar så ökar du på fibrerna betydligt och koka den al dente.
Du kan naturligtvis använda färdigskalade räkor eller scampi om tiden är knapp. Scampi wokar du tillsammans med wokgrönsakerna.

Fler recept inom Räkor ¤

Liknande recept som Räkwok med nudlar