Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 631

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2523 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 9%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 38%
Gorgonzola } 200.0 gram 26%
Sojabönor burk Zeta } 500.0 gram 21%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Tomater 6.0 styck 4%
Olivolja 2.0 msk 9%
Balsamvinäger röd } 2.0 msk 2%
Basilika 1.0 kruka 0%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skär ett snitt i kycklingfiléer. Fyll med gorgonzola. Salta och peppra. Lägg i en ugnsfast form. Häll lite vatten i botten på formen. Ställ in i ugnen 20-30 minuter.
- Spola av bönor i kallt vatten och låt rinna av. Skala och finhacka vitlök. Tärna tomat.
- Fräs utan att bränna vitlök i olivolja någon minut. Blanda ner tomat och bönor. Tillsätt vinäger och salt. Låt puttra på låg värme cirka 5 minuter.
- Strimla basilika grovt och blanda ner i bönorna.
Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT
Liknande recept som Gorgonzolafylld kycklingfile i ugn
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Bulgursallad med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre