Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 657

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2627 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 10%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 600.0 gram 23%
Äpple utan skal 4.0 styck 10%
Chèvre 200.0 gram 26%
Olivolja 4.0 msk 17%
Basilika 0.5 kruka 0%
Tillbehör:
Matbröd 8.0 skivor 24%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Putsa fläskfilén fri från hinnor. Skär i smala skivor. Salta och peppra. Kärna ur äpplena och skär i tunna skivor.
- Häll ett tunt lager olivolja i ugnssäkra, helst portionsstora formar. Täck botten med äppelskivor. Lägg på fläskfilé. Toppa med skivad chèvre. Sätt in i ugnen i cirka 12 minuter.
- Ta ut och dekorera med basilikablad. Ringla gärna lite olja över före servering.
Alternativ
Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT
Liknande recept som Chèvregratinerad fläskfilé med äpple
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Bulgursallad med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre