Chèvregratinerad fläskfilé med äpple

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chèvregratinerad fläskfilé med äpple

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

600.0 

gram

Äpple utan skal

4.0 

styck

Chèvre

200.0 

gram

Olivolja

4.0 

msk

Basilika

0.5 

kruka

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Matbröd

8.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 657

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2627 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 10%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 323 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 600.0 gram 23%

Äpple utan skal 4.0 styck 10%

Chèvre 200.0 gram 26%

Olivolja 4.0 msk 17%

Basilika 0.5 kruka 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Matbröd 8.0 skivor 24%

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Putsa fläskfilén fri från hinnor. Skär i smala skivor. Salta och peppra. Kärna ur äpplena och skär i tunna skivor.

  3. Häll ett tunt lager olivolja i ugnssäkra, helst portionsstora formar. Täck botten med äppelskivor. Lägg på fläskfilé. Toppa med skivad chèvre. Sätt in i ugnen i cirka 12 minuter.

  4. Ta ut och dekorera med basilikablad. Ringla gärna lite olja över före servering.

Alternativ

Parmalindad fläskfilé

Salviastekt fläskfilé

Kantarellbakad fläskfilé

Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT

Liknande recept som Chèvregratinerad fläskfilé med äpple