Bakad färskpotatis med löjrom, gräddfil och rödlök

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bakad färskpotatis med löjrom, gräddfil och rödlök

Lägg till ingredienser

Antal: 10

Färskpotatis med skal

10.0 

styck

Löjrom saltad

80.0 

gram

Gräddfil

1.5 

msk

Rödlök

1.0 

styck

Gräslök

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 49

GBR (GI) / port: 2

Recept: 489 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 1%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 61 gram)

Ingredienser

Visa:

Färskpotatis med skal 10.0 styck 60%

Löjrom saltad 80.0 gram 21%

Gräddfil 1.5 msk 6%

Rödlök 1.0 styck 13%

Gräslök 0%

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg potatis på en plåt. Baka cirka 20 minuter.
  3. Skala och finhacka rödlök. Skär ett kryss i potatisen. Lägg i gräddfil, sedan löjrom och sist rödlök. Toppa med dill.

Fler recept inom Plockmat havet

Liknande recept som Bakad färskpotatis med löjrom, gräddfil och rödlök