Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 196

Kcal / portion: 645

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2581 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 12%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kyckling hel med skinn 1.0 styck 71%
Gul lök 2.0 styck 4%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Ingefära mald 1.5 tsk 1%
Korianderfrö mald 1.5 msk 1%
Spiskummin mald 2.0 msk 2%
Chilipulver 1.0 tsk 0%
Kryddnejlika mald 2.0 krm 0%
Currypasta grön } 1.5 msk 1%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 9%
Mango chutney } 2.5 msk 4%
Yoghurt naturell 3% 2.5 dl 6%
Salt 1.5 tsk 0%
Svartpeppar 2.0 krm 0%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Skölj kycklingen noga i rent kallt vatten. Skär och dela upp kycklingen i lagom stora bitar (8-10 bitar).
- Värm oljan i en wok. Fräs lök, vitlök och alla kryddor till löken börjar bli mjuk. Lägg i kycklingsbitarna och vänd dem i kryddblandingen.
- Tillsätt salt, peppar, mango chutney och rör ner lite av yoghurten i taget. Låt koka under lock på svag värme ca en ½ timme.
- Servera med ris, ev även med chapati och Raita.
Fler recept inom Asiatiskt fågelwok
Liknande recept som Indisk kycklinggryta
-
Wokad kyckling med cashewnötter
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Paneng Gai, thailändsk currykyckling med nudlar
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Sesamstekta kycklinglår med nudlar och mandusås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Het och syrlig kycklingwok med bulgur och exotisk salsa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Asiatisk kyckling med bambuskott
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smakrik och fräsch kycklingwok
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Variant på fried rice och kyckling
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Indisk kycklinggryta
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Kycklingfilé Kerala
Svårighet: Lätt, Receptgivare: