Indisk kycklinggryta

Foto: Medlemsrecept

Indisk kycklinggryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kyckling hel med skinn

1.0 

styck

Gul lök

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Ingefära mald

1.5 

tsk

Korianderfrö mald

1.5 

msk

Spiskummin mald

2.0 

msk

Chilipulver

1.0 

tsk

Kryddnejlika mald

2.0 

krm

Currypasta grön }

1.5 

msk

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

Mango chutney }

2.5 

msk

Yoghurt naturell 3%

2.5 

dl

Salt

1.5 

tsk

Svartpeppar

2.0 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 196

Kcal / portion: 645

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2581 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 12%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 329 gram)

Ingredienser

Visa:

Kyckling hel med skinn 1.0 styck 71%

Gul lök 2.0 styck 4%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Ingefära mald 1.5 tsk 1%

Korianderfrö mald 1.5 msk 1%

Spiskummin mald 2.0 msk 2%

Chilipulver 1.0 tsk 0%

Kryddnejlika mald 2.0 krm 0%

Currypasta grön } 1.5 msk 1%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 9%

Mango chutney } 2.5 msk 4%

Yoghurt naturell 3% 2.5 dl 6%

Salt 1.5 tsk 0%

Svartpeppar 2.0 krm 0%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Skölj kycklingen noga i rent kallt vatten. Skär och dela upp kycklingen i lagom stora bitar (8-10 bitar).
  2. Värm oljan i en wok. Fräs lök, vitlök och alla kryddor till löken börjar bli mjuk. Lägg i kycklingsbitarna och vänd dem i kryddblandingen.
  3. Tillsätt salt, peppar, mango chutney och rör ner lite av yoghurten i taget. Låt koka under lock på svag värme ca en ½ timme.
  4. Servera med ris, ev även med chapati och Raita.

Fler recept inom Asiatiskt fågelwok

Liknande recept som Indisk kycklinggryta