Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Asiatisk kyckling med bambuskott
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 127
Kcal / portion: 635
GBR (GI) / port: 11
Recept: 2539 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 25%
Valnötskärnor 75.0 gram 20%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 9%
Champinjoner färska 150.0 gram 1%
Morot stor 1.0 styck 2%
Purjolök 1.0 styck 3%
Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%
Bambuskott konserv 150.0 gram 1%
Majsstärkelse 3.0 tsk 1%
Vatten 2.0 dl 0%
Kycklingfond konc. 1.0 msk 2%
Sojasås kinesisk 1.0 tsk 0%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 35%
Kockskolan:
Om wokning > Äts ej
Så wokas kyckling > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Rengör purjolök och svamp. Skala morot. Skiva purjolök, morot, champinjoner och bambuskott. Ansa och finhacka chili. Strimla köttet.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Hetta upp olja i (wok-)panna. Stek nötterna några minuter under omröring. Tag upp dem och lägg på hushållspapper.
- Tillsätt mer olja och stek köttet på ett par minuter under omrörning. Lägg ut på papper.
- Stek svamp och morötter ett par minuter. Tillsätt lök, chili och bambuskott. Fräs ett par minuter till under omrörning.
- Woka: Rör ut mjöl i vattnet. Tillsätt fond, soja, lite salt och peppar. Häll i pannan. Tillsätt kött och nötter. Låt allt bli varmt.
Kockens kommentar
Kycklingfiléerna kan bytas ut mot andra kycklingdelar. I stället för valnötskärnor passar jordnötter bra till asiatiskt mat.
Fler recept inom Asiatiskt fågelwok
Liknande recept som Asiatisk kyckling med bambuskott
-
Wokad kyckling med cashewnötter
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Paneng Gai, thailändsk currykyckling med nudlar
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Sesamstekta kycklinglår med nudlar och mandusås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Het och syrlig kycklingwok med bulgur och exotisk salsa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Asiatisk kyckling med bambuskott
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smakrik och fräsch kycklingwok
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Variant på fried rice och kyckling
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Indisk kycklinggryta
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Kycklingfilé Kerala
Svårighet: Lätt, Receptgivare: