Asiatisk kyckling med bambuskott

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Asiatisk kyckling med bambuskott

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé utan skinn

4.0 

styck

Valnötskärnor

75.0 

gram

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

 

Champinjoner färska

150.0 

gram

Morot stor

1.0 

styck

Purjolök

1.0 

styck

Chilifrukt färsk

1.0 

styck

Bambuskott konserv

150.0 

gram

 

Majsstärkelse

3.0 

tsk

Vatten

2.0 

dl

Kycklingfond konc.

1.0 

msk

Sojasås kinesisk

1.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om wokning >

 

 

Så wokas kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chenin Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 635

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2539 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 501 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 25%

Valnötskärnor 75.0 gram 20%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 9%

 

Champinjoner färska 150.0 gram 1%

Morot stor 1.0 styck 2%

Purjolök 1.0 styck 3%

Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%

Bambuskott konserv 150.0 gram 1%

 

Majsstärkelse 3.0 tsk 1%

Vatten 2.0 dl 0%

Kycklingfond konc. 1.0 msk 2%

Sojasås kinesisk 1.0 tsk 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 35%

 

Kockskolan:

Om wokning > Äts ej

Så wokas kyckling > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Rengör purjolök och svamp. Skala morot. Skiva purjolök, morot, champinjoner och bambuskott. Ansa och finhacka chili. Strimla köttet.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  3. Hetta upp olja i (wok-)panna. Stek nötterna några minuter under omröring. Tag upp dem och lägg på hushållspapper.
  4. Tillsätt mer olja och stek köttet på ett par minuter under omrörning. Lägg ut på papper.
  5. Stek svamp och morötter ett par minuter. Tillsätt lök, chili och bambuskott. Fräs ett par minuter till under omrörning.
  6. Woka: Rör ut mjöl i vattnet. Tillsätt fond, soja, lite salt och peppar. Häll i pannan. Tillsätt kött och nötter. Låt allt bli varmt.

Kockens kommentar

Kycklingfiléerna kan bytas ut mot andra kycklingdelar. I stället för valnötskärnor passar jordnötter bra till asiatiskt mat.

Fler recept inom Asiatiskt fågelwok

Liknande recept som Asiatisk kyckling med bambuskott