Variant på fried rice och kyckling

Foto: Medlemsrecept

Variant på fried rice och kyckling

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé (Kronfågel)

3.0 

styck

Ris

2.0 

dl

Gul lök

1.0 

styck

Ägg

4.0 

styck

Ananas konserv m. lag

140.0 

gram

Ingefära färskriven

3.0 

msk

el. japansk soja

1.5 

msk

Örtsalt ¤

 

 

Chiliflingor

 

 

Broccoli fryst

250.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 405

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1620 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 2%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 352 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé (Kronfågel) 3.0 styck 29%

Ris 2.0 dl 36%

Gul lök 1.0 styck 3%

Ägg 4.0 styck 15%

Ananas konserv m. lag 140.0 gram 8%

Ingefära färskriven 3.0 msk 2%

el. japansk soja 1.5 msk 1%

Örtsalt ¤ 0%

Chiliflingor 0%

Broccoli fryst 250.0 gram 4%

Skapat av: moset

Tillagning

  1. Koka riset enligt anvisning.
  2. Stek kycklingen eller tillaga i ugn (225 grader i 30-35 minuter).
  3. Koka broccolin mjuk (ca 3 min).
  4. Hacka löken i skivor, det gör inget om de är lite större. Häll ur spadet från ananasen och skär ringarna i bitar. Riv ingefära.
  5. När kycklingen är färdig blanda samman alla ingredienserna utom äggen och riset i en wokpanna, woka tills löken är mjuk och de övriga ingredienserna är varma.
  6. Stek äggen under omrörning i stekpanna vid sidan om. Tillsätt till sist riset och de stekta äggen.
  7. Klart att servera!

Kockens kommentar

gott i matlåda!

Fler recept inom Asiatiskt fågelwok

Liknande recept som Variant på fried rice och kyckling