Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 405

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1620 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 2%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé (Kronfågel) 3.0 styck 29%
Ris 2.0 dl 36%
Gul lök 1.0 styck 3%
Ägg 4.0 styck 15%
Ananas konserv m. lag 140.0 gram 8%
Ingefära färskriven 3.0 msk 2%
el. japansk soja 1.5 msk 1%
Örtsalt ¤ 0%
Chiliflingor 0%
Broccoli fryst 250.0 gram 4%
Skapat av: moset
Tillagning
- Koka riset enligt anvisning.
- Stek kycklingen eller tillaga i ugn (225 grader i 30-35 minuter).
- Koka broccolin mjuk (ca 3 min).
- Hacka löken i skivor, det gör inget om de är lite större. Häll ur spadet från ananasen och skär ringarna i bitar. Riv ingefära.
- När kycklingen är färdig blanda samman alla ingredienserna utom äggen och riset i en wokpanna, woka tills löken är mjuk och de övriga ingredienserna är varma.
- Stek äggen under omrörning i stekpanna vid sidan om. Tillsätt till sist riset och de stekta äggen.
- Klart att servera!
Kockens kommentar
gott i matlåda!Fler recept inom Asiatiskt fågelwok
Liknande recept som Variant på fried rice och kyckling
-
Wokad kyckling med cashewnötter
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Paneng Gai, thailändsk currykyckling med nudlar
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Sesamstekta kycklinglår med nudlar och mandusås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Het och syrlig kycklingwok med bulgur och exotisk salsa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Asiatisk kyckling med bambuskott
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smakrik och fräsch kycklingwok
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Variant på fried rice och kyckling
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Indisk kycklinggryta
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Kycklingfilé Kerala
Svårighet: Lätt, Receptgivare: