
Kycklingfilé Kerala
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 752

GBR (GI) / port: 12
Recept: 3009 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 31%
Purjolök strimlad 1.0 dl 0%
Creme fraiche 2.0 dl 21%
Paprika gul 1.0 styck 1%
Paprika röd 1.0 styck 1%
Mango chutney } 1.0 dl 9%
Vetemjöl 2.0 tsk 1%
Smör normalsaltat 2.0 msk 6%
Salt 0.5 tsk 0%
Vitpeppar 2.0 krm 0%
Tillbehör:
Ris 3.0 dl 29%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Ugn 200°C. Strimla purjolök och paprika.
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Krydda filéerna och stek dem i smöret 3-5 minuter per sida. Lägg de strimlade grönsakerna i en smord ugnsfast form, lägg filéerna ovanpå.
- Blanda mango chutney, vetemjöl och crème fraîche. Bred blandningen över filéerna. Gratinera ca 15-20 minuter.
- Servera med ris.
Kockens kommentar
Kerala är en deltat i södra Indien.Fler recept inom Asiatiskt fågelwok
Liknande recept som Kycklingfilé Kerala
-
Wokad kyckling med cashewnötter
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Paneng Gai, thailändsk currykyckling med nudlar
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Sesamstekta kycklinglår med nudlar och mandusås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Het och syrlig kycklingwok med bulgur och exotisk salsa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Asiatisk kyckling med bambuskott
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smakrik och fräsch kycklingwok
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Variant på fried rice och kyckling
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Indisk kycklinggryta
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Kycklingfilé Kerala
Svårighet: Lätt, Receptgivare: