Kycklingfilé Kerala

Kycklingfilé Kerala

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Purjolök strimlad

1.0 

dl

Creme fraiche

2.0 

dl

Paprika gul

1.0 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Mango chutney }

1.0 

dl

Vetemjöl

2.0 

tsk

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Salt

0.5 

tsk

Vitpeppar

2.0 

krm

 

Tillbehör:

 

Ris

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 752

GBR (GI) / port: 12

Recept: 3009 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 435 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 31%

Purjolök strimlad 1.0 dl 0%

Creme fraiche 2.0 dl 21%

Paprika gul 1.0 styck 1%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Mango chutney } 1.0 dl 9%

Vetemjöl 2.0 tsk 1%

Smör normalsaltat 2.0 msk 6%

Salt 0.5 tsk 0%

Vitpeppar 2.0 krm 0%

 

Tillbehör:

Ris 3.0 dl 29%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Ugn 200°C. Strimla purjolök och paprika.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. 
  3. Krydda filéerna och stek dem i smöret 3-5 minuter per sida. Lägg de strimlade grönsakerna i en smord ugnsfast form, lägg filéerna ovanpå.
  4. Blanda mango chutney, vetemjöl och crème fraîche. Bred blandningen över filéerna. Gratinera ca 15-20 minuter.
  5. Servera med ris.

Kockens kommentar

Kerala är en deltat i södra Indien.

Fler recept inom Asiatiskt fågelwok

Liknande recept som Kycklingfilé Kerala