Het och syrlig kycklingwok med bulgur och exotisk salsa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Het och syrlig kycklingwok med bulgur och exotisk salsa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

600.0 

gram

Äpple syrligt

1.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Sambal oelekpasta }

2.0 

tsk

Olivolja till stekning

1.0 

msk

Sesamolja

1.0 

tsk

 

Salsa:

 

Mango

1.0 

styck

Tomater

2.0 

styck

Avokado

1.0 

styck

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Persilja

1.0 

kruka

Olivolja

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Bulgur gryn

3.0 

dl

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om wokning >

 

 

Så wokas kyckling >

 

 

Om chilipasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 605

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2421 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 465 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 600.0 gram 37%

Äpple syrligt 1.0 styck 2%

Gul lök 1.0 styck 2%

Sambal oelekpasta } 2.0 tsk 0%

Olivolja till stekning 1.0 msk 5%

Sesamolja 1.0 tsk 2%

 

Salsa:

Mango 1.0 styck 7%

Tomater 2.0 styck 1%

Avokado 1.0 styck 9%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Persilja 1.0 kruka 1%

Olivolja 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Bulgur gryn 3.0 dl 35%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om wokning > Äts ej

Så wokas kyckling > Äts ej

Om chilipasta > Äts ej

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (40 min )

  1. Koka bulgur i dubbla mängden lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackning.
  2. Skala och tärna mango, avokado och tomater. Finhacka persilja. Spara lite till garnering. Lägg allt i skål och pressa citron över. Tillsätt lite olivolja, salt och peppar. Blanda försiktigt. Ställ gärna svalt.
  3. Skär kycklingfiléerna i bitar. Skala och hacka lök. Hetta upp olja i panna på medelhög värme och stek kyckling och lök ett par minuter.
  4. Tärna äpple. Tillsätt sambal, lite sesamolja och äpple i pannan. Rör om och stek någon minut ytterligare tills kycklingen är genomstekt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp bulguren i skål och med salsas ovanpå. Lägg upp kyckling och garnera med persilja.

Kockens kommentar

 Sambal oelek är en mycket het indonesisk chilipasta med röd chilipeppar som bas. Läs mer > Om chilipasta.

Fler recept inom Asiatiskt fågelwok

Liknande recept som Het och syrlig kycklingwok med bulgur och exotisk salsa