Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 605

GBR (GI) / port: 10
Recept: 2421 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 600.0 gram 37%
Äpple syrligt 1.0 styck 2%
Gul lök 1.0 styck 2%
Sambal oelekpasta } 2.0 tsk 0%
Olivolja till stekning 1.0 msk 5%
Sesamolja 1.0 tsk 2%
Salsa:
Mango 1.0 styck 7%
Tomater 2.0 styck 1%
Avokado 1.0 styck 9%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Persilja 1.0 kruka 1%
Olivolja 0%
Tillbehör:
Bulgur gryn 3.0 dl 35%
Salt 0%
Kockskolan:
Om wokning > Äts ej
Så wokas kyckling > Äts ej
Om chilipasta > Äts ej
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Koka bulgur i dubbla mängden lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackning.
- Skala och tärna mango, avokado och tomater. Finhacka persilja. Spara lite till garnering. Lägg allt i skål och pressa citron över. Tillsätt lite olivolja, salt och peppar. Blanda försiktigt. Ställ gärna svalt.
- Skär kycklingfiléerna i bitar. Skala och hacka lök. Hetta upp olja i panna på medelhög värme och stek kyckling och lök ett par minuter.
- Tärna äpple. Tillsätt sambal, lite sesamolja och äpple i pannan. Rör om och stek någon minut ytterligare tills kycklingen är genomstekt. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp bulguren i skål och med salsas ovanpå. Lägg upp kyckling och garnera med persilja.
Kockens kommentar
Sambal oelek är en mycket het indonesisk chilipasta med röd chilipeppar som bas. Läs mer > Om chilipasta.Fler recept inom Asiatiskt fågelwok
Liknande recept som Het och syrlig kycklingwok med bulgur och exotisk salsa
-
Wokad kyckling med cashewnötter
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Paneng Gai, thailändsk currykyckling med nudlar
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Sesamstekta kycklinglår med nudlar och mandusås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Het och syrlig kycklingwok med bulgur och exotisk salsa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Asiatisk kyckling med bambuskott
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smakrik och fräsch kycklingwok
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Variant på fried rice och kyckling
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Indisk kycklinggryta
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Kycklingfilé Kerala
Svårighet: Lätt, Receptgivare: