Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 170
 
    
                Kcal / portion: 723
 
    
                GBR (GI) / port: 7
Recept: 2892 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingben med skinn 4.0 styck 30%
Sesamfrön 2.0 msk 4%
Ostronsås } 2.0 msk 1%
Söt/sweet chilisås 2.0 msk 2%
Äggnudlar torkad 200.0 gram 27%
Paprika röd 1.0 styck 1%
Rödlök 1.0 styck 2%
Salladslök 4.0 styck 1%
Matolja neutral (ej oliv) 2.0 msk 8%
Sås:
Sojasås japansk 1.5 dl 4%
Sirap ljus 1.0 dl 16%
Ättika 12% 2.0 msk 1%
Chilifrukt röd 0.5 styck 0%
Sesamolja 1.0 msk 4%
Garneringsalternativ:
Kockskolan:
Om nudlar > Äts ej
Så ugnslagas kyckling > Äts ej
Om dumplings > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Lägg nudlarna i blöt i varmt vatten.
- Blanda ostronsås och sweet chili. Pensla kycklinglår med blandningen. Strö över sesamfrön. Lägg på plåt. Sätt in i ugnen tills innertemperaturen är 70 grader, cirka 35 minuter.
- Skär under tiden grönsaker i strimlor. Blanda ingredienserna till såsen.
- Hetta upp en stekpanna eller en wok med olja. Stek grönsakerna snabbt. Vänd i nudlar och såsen. Fortsätt steka tills allt är varmt och såsen kokat in något i nudlarna.
- Servera genast. Garnera eventuellt med lite koriander och lite röd chili.
Kockens kommentar
Mandu är i Korea namn på asiatiska dumplings (läs mer > Om dumplings). Till detta serveras en dippsås av sojasås, vinäger och chili.Fler recept inom Asiatiskt fågelwok
Liknande recept som Sesamstekta kycklinglår med nudlar och mandusås
- 
                
                    Wokad kyckling med cashewnötterTid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Paneng Gai, thailändsk currykyckling med nudlarTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia 
- 
                
                    Sesamstekta kycklinglår med nudlar och mandusåsTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Het och syrlig kycklingwok med bulgur och exotisk salsaTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia 
- 
                
                    Asiatisk kyckling med bambuskottTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Smakrik och fräsch kycklingwokSvårighet: Mkt lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Variant på fried rice och kycklingSvårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Indisk kycklinggrytaSvårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Kycklingfilé KeralaSvårighet: Lätt, Receptgivare: 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              